+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 19.
József, Bánk, Józsa
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

„Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001”

Feltöltés dátuma: 2020. 02. 29.

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum


Pályázat azonosítószáma: TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001

Pályázat címe: Bonyhád járási foglalkoztatási paktum

Kedvezményezett neve: Bonyhád Város Önkormányzata

Szerződött támogatási összeg:  250 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%
 
A Projekt tartalmának bemutatása:


A Bonyhád járási foglalkoztatási paktum projekt megvalósítása konzorciumi formában történik. A konzorcium tagjai Bonyhád Város Önkormányzata, a Tolna Megyei Kormányhivatal valamint a Bonyhádi Gondozási Központ.
A konzorcium vezetője Bonyhád Város Önkormányzat, felelőssége és alapvető feladata a paktumszervezet létrehozása és működtetése, a projekt teljes szakmai megvalósítása. A bonyhádi önkormányzat kulcspartnere a Tolna Megyei Kormányhivatal, amely biztosítja a munkaerő-piaci eszközöket, támogatásokat a célcsoport, és a foglalkoztatók részére. A Bonycom Nonprofit Korlátolt Felelősségű társaság koordinálja a projektet és működteti a projektmenedzsmentet. Bonyhád Város Önkormányzatának feladata a paktum iroda működtetése, fórumok, egyeztetések szervezése, együttműködések kialakítása, a projekt rész-tevékenységeinek végrehajtása. A munkaerő-piaci szolgáltatások ellátására a jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező Bonyhádi Gondozási Központ került bevonásra. Különösen fontos, hogy azok, akik a munkaerőpiacra való belépés tekintetében fokozott nehézségekkel szembesülnek, személyre szabott segítséget kapjanak hátrányaik leküzdéséhez, foglalkoztathatóságuk javításához és az elhelyezkedéshez.
Tolna megyében, így a járás területén az országos átlagnál is magasabb a munkanélküliségi ráta. A munkanélküliek között magas az alacsony képzettséggel rendelkezők aránya. A program átfogó célja a foglalkoztathatóság és foglalkoztatás növelése. A foglalkoztatottak számának növelése mellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni az inaktívak aktív bevonására is, hiszen magas számuk alapján megoldást jelenthetne a járás problémáira. A projekt megvalósítása során a közvetlen cél, hogy az együttműködés keretében olyan képzési és foglalkoztatási programok megvalósítására kerüljön sor, melyek a munkaerőpiac bővítéséhez, a célcsoportok képzéséhez, elhelyezkedéséhez és a szereplők együttműködésének erősítéséhez szükségesek. A fejlesztés hozzájárul a helyi és a megyei stratégiai célok eléréséhez, a gazdaság fejlődéséhez szükséges szakemberállomány biztosításhoz, és ezzel párhuzamosan a hátrányos helyzetű munkavállalók aktivizálásához. A projekt céljait egyrészt a munkaerő minőségének és foglalkoztathatóságának javításával, illetve munkaerő-piaci hátrányainak csökkentésével, másrészt a munkaerő minőség és tudás fejlesztésével kívánjuk megvalósítani.
A Bonyhád járási foglalkoztatási paktum a TOP 5.1.2-15 projekt keretében rendelkezésre álló forrásból 162 fő hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy munkaerő-piaci (re)integrációját valósítja meg.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 02. 29.



A projektet a terveknek megfelelően 2020.02.29-én lezártuk.

A Bonyhád járási foglalkoztatási paktum legfontosabb eredménymutatói 2021.02.18-ig:

164 hátrányos helyzetű álláskereső vagy inaktív személy került a projektbe bevonásra (PO25). Ezzel a tervezett érték 101,2%-osan teljesült.

A bevontak köréből 101 fő támogatás révén munkába állt. Közülük 90 fő esetében megvalósult a legalább 6 hónap időtartamú, folyamatos foglalkoztatás is (PR25).

Ezzel a tervezett érték, ami 36 fő volt, 250%-osan teljesült. 4 fő munkaerőpiaci képzésben vett részt (3 targoncás).

A munkaerőpiaci programokban résztvevők száma (PR26 indikátor): 94 fő.

Minden bevont személy mentori és egyéb munkaerőpiaci szolgáltatásban is részesült részben a foglalkoztatási osztálytól, részben a Bonyhádi Gondozási Központ munkatársaitól.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz