+
Bezárás Menü
0°C
2019. január 21.
Ágnes
Bonyhád - Befektetőbarát település

Nyílt pályázat Agrárlogisztikai Központ üzemeltetésére Bonyhádon
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A DÉL-DUNÁNTÚLI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA tájékoztatója

Aktuális: 2018. 02. 15. - 2019. 02. 15

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Jegyző Asszony!
Tisztelt Jegyző Úr!

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között. Ez rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is.

A MÁV-START Zrt. elkészítette a részletes tájékoztatóját a vágányzár első fázisáról, mely február 26-tól június 15-ig, a nyári menetrendig érvényes.

A legfontosabb módosítások az alábbiak:

- Az InterCity vonatok többsége csak Százhalombatta és Pécs között közlekedik.

- Az elővárosi vonatok Budapest Déli-Érd alsó-Tárnok-Érd felső-Pusztaszabolcs útirányon, hosszabb menetidővel közlekednek.

- Az Érd felső és Budafok közötti vasútállomások a VOLÁNBUSZ 700-703 számú járataival és BKK járatokkal közelíthetőek meg.
A módosuló menetrendről szóló részletes tájékoztatók a Szolgáltató társaságok honlapján, az alábbi elérhetőségeken megtekinthetőek:
https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-26-tol-modositott-menetrend-potlobuszok-pecsi-fovonalon-es-csatlakozo-vonalakon
http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/fuzet-keszito/print?menetrend=2739&mode=pdf&dir=to&menetrend_id=343
http://knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/478-menetrend-modositasok-fejer-megye-helykoezi-koezlekedeseben-2018-februar-26-tol
http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8189_180226.pdf
http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8236_180226.pdf
A meghirdetett menetrendekben még apróbb, pl. fejrovati változások előfordulhatnak, melyek a megjelölt linkeken frissítésre kerülnek.

A NIF Zrt. tájékoztatása alapján részükről a vágányzár életbe lépése előtt 1 héttel várható a sajtó tájékoztatása.

A pótlás beindulása után folyamatosan – különös tekintettel az első napokban – az érintett közszolgáltató társaságok (VOLÁNBUSZ Zrt., MÁV-Start Zrt.) illetve Igazgatóságunk is figyelni fogja az utasforgalom alakulását, és indokolt esetben további autóbuszok leközlekedtetésére is sor kerülhet, melyek akár gyorsjáratként is közlekedhetnek, de a pontos tapasztalatok feltétlenül szükségesek az eseti korrekciók végrehajtásáig.

Kérjük Önöket, hogy a fent részletezett információkat az utazóközönség számára, a rendelkezésükre álló kommunikációs csatornákon kiemelt figyelemmel eljuttatni szíveskedjenek.

Üdvözlettel:

Dr. GÉRÓ JÓZSEF
önkormányzati és társadalmi
kapcsolatok referens

Vissza