+
Bezárás Menü
0°C
2019. február 21.
Eleonóra, Norina
Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Összes hír

A tervek szerint halad a szennyvíztelep rekonstrukciója

A tervek szerint halad a szennyvíztelep rekonstrukciója

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 20.

Lakossági fórumot tartott február 19-én a város önkormányzata a KEHOP-2.2.1-15-2015-00005 „Észak- és közép-dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 4. (ékdu 4.)” című projekt előrehaladtát bemutatva. Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntőjében felidézte: 1,8 milliárd forintot nyert a város a szennyvíztelep rekonstrukciójára, amely projekt előnyét Bonyhád mellett Nagymányok, Kakasd, Cikó és Kismányok is élvezi, hiszen a feladatot ellátó Mezőföldvíz Kft. közösen végzi ezen települések szennyvízének kezelését, elvezetését. – A 2019-es év egyik jelentős beruházása a projekt megvalósítása, amely része annak a 6 milliárd pályázati forrásnak, amit az utóbbi időben megnyertünk. Köszönöm mindenkinek az eddigi munkáját, további sikereket kívánok! - fogalmazta meg Filóné Ferencz Ibolya.

V. B.

Tovább
Pályázati felhívás a sport és a civil szervezeteknek

Pályázati felhívás a sport és a civil szervezeteknek

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 19.

Idén is támogatja a város a közigazgatási terültén működő társadalmi célú civil szerveztek, egyesületek, alapítványok, költségvetési szervek, illetve a sportegyesületek működését. Előbbieket 6, míg utóbbiakat 30 milliós keretösszeggel. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 14. Minden részletet, fontos tudnivalót a csatolmányban olvashatnak az érintettek. Köszönjük az eddigi munkájukat, szerepvállalásukat, sikeres pályázatot kívánunk mindannyiuknak!

V. B.

Tovább

Több mint 6 milliárd forintból gazdálkodik idén a város

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 19.

Elfogadta a Képviselő-testület a város 2019-es költségvetési rendelet-tervezetét. Filóné Ferencz Ibolya azt mondta: a 4 milliárd 628 milliós főösszeg rögtön módosult a Kormány 1048/2019. (II. 18.) határozatának köszönhetően, amely értelmében 1 milliárd 567 millió 180 ezer forint célzott támogatást biztosít az önkormányzatnak sportinfrastruktúra fejlesztési célokra. Ennek tükrében a 6 milliárd forintot is meghaladja a főösszeg, amelynek több mint 2/3 részét fejlesztési célokra különítette el a város vezetése. – Örülök annak, hogy az alapvetően takarékos és biztonságos költségvetésből olyan fejlesztéseket, beruházásokat tudunk megvalósítani, amely valamennyi bonyhádi ember számára fontos. Az eddigiekhez képest mindenre egy kicsit több forrás áll rendelkezésre, legyen szó az intézményi-, a járda- és az útfelújításokról, vagy éppen a sportegyesületek támogatásáról – összegezte a polgármester, hozzátéve: még sok megoldandó feladat van, ugyanakkor sikeres évnek néz elébe Bonyhád.

V. B.

Tovább
Meghívó lakossági fórumra

Meghívó lakossági fórumra

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 13.

Tovább
Több mint másfél milliárdos sportcélú fejlesztés valósul meg Bonyhádon a Kormány támogatásával

Több mint másfél milliárdos sportcélú fejlesztés valósul meg Bonyhádon a Kormány támogatásával

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 13.

Magyarország Kormányának támogatásával megújul a bonyhádi önkormányzat tulajdonában lévő városi sportpálya, a Perczel Mór utca 44. szám alatti épület pedig sport rekreációs funkciót kap a jövőben. Mindezek megvalósítására 1 milliárd 567 millió 180 ezer forint célzott támogatást biztosít a Kormány a völgységi városnak. A döntést 2019. február 13-án jelentette be sajtótájékoztatón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Tovább
Végtelen ihletet ad a természet

Végtelen ihletet ad a természet

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 11.

„Vadászok, madarászok, solymászok társaságában figyelem a természet és a vadak titkait. Én nem vadászom, vaddisznóhajtásokon veszek részt, mint kíváncsiskodó a hajtósorban. Az így szerzett tapasztalataim vászonra, papírra olykor fára kerülnek.” Így mutatkozott be egy vadászlapban Boros Andrea, a Nagydorogon élő illusztrátor, festőművész, akinek a napokban a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban nyílt kiállítása, amelyet a Bárka szalon elnöke, Lönhárd Ferenc nyitott meg. A Törékeny szárnyak című tárlaton harminchét alkotása tekinthető meg, zömében madarakról, de más állatokról készült realisztikus képeket is megcsodálhat a közönség.

Forrás: Teol.hu/Szeri Árpád

Tovább
Kiállítás mutatja be Bonyhád eddig csokorba gyűjtött értékeit

Kiállítás mutatja be Bonyhád eddig csokorba gyűjtött értékeit

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 08.

„Nemzeti értékeink Bonyhádon”. Ezzel a címmel nyílt kiállítás február 7-én a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A tárlat – amit Filóné Ferencz Ibolya polgármester ajánlott az érdeklődők figyelmébe – a Bonyhádi Települési Értéktár Bizottság két, egymásra épülő, sikeres Hungarikum pályázatának köszönhetően valósult meg.

Tovább
Szerdától ismét a Sétáló utcában működik az Aranysas Gyógyszertár

Szerdától ismét a Sétáló utcában működik az Aranysas Gyógyszertár

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 06.

Másfél év után visszaköltözött a Sétáló utcába az Aranysas Gyógyszertár, amely február 6-án nyitotta meg kapuit. A helyiségbe lépők megújult környezetet és úgynevezett szabadpolcos rendszert tapasztalhatnak. – Köszönettel tartozom mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a segítségünkre voltak. Polgármester Asszonynak és az önkormányzatnak azért vagyok hálás, mert rendelkezésünkre bocsátotta az ideiglenesen használt Perczel utcai épületet – fogalmazott a szerda reggeli avatón dr. Hartmann Máté gyógyszertárvezető, aki a támogatók mellett a munkatársait is kiemelte. Hozzátéve: a helyszín, ahol ezután fogadják a vásárlókat megváltozott, azonban az nem, hogy kedvesség, figyelmesség és szakértelem jellemzi a csapatukat.

V. B.

Tovább
A borszéki vendégek is ropták a táncot a székely bálban

A borszéki vendégek is ropták a táncot a székely bálban

Bonyhád | Dátum: 2019. 02. 03.

Telt ház volt szombaton a bonyhádi művelődési központban. Két szinten zajlott a hagyományos székely bál, amelyet Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő nyitott meg.

Tovább

Elfogadták a képviselők a város 2019-es rendezvénytervét

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 31.

Közmeghallgatással kezdődött a január 31-i képviselő-testületi tanácskozás. Még mielőtt szót adott volna a megjelenteknek Filóné Ferencz Ibolya, elmondta: már akkor szorgalmazta, hogy januárban legyen a közmeghallgatás, amikor megválasztották polgármesternek. Mindezt azért tette, mert ilyenkor, év elején a költségvetés kialakításakor lehetőség nyílik a lakosságtól érkezett – finanszírozható – javaslatokat betervezni.

Tovább
Február 4-től kezdődnek a vízrendezési, csapadékvíz elvezetési építési munkák

Február 4-től kezdődnek a vízrendezési, csapadékvíz elvezetési építési munkák

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 29.

Örömmel értesítem a Bonyhád, Mikes, Attila és Alkotmány utca ingatlantulajdonosait, lakóit hogy a „TOP-2.1.3-15 kódszámú települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című pályázat keretében a vízrendezési, csapadékvíz elvezetési építési munkák 2019. február 4-től elkezdődnek, melynek megvalósulását követően sokéves csapadékvízelvezetési problémáink szűnnek meg. Részletek a mellékelt pdf. dokumentumban.

Tovább
Négytagú vizsgabizottság értékelte a tudásukat

Négytagú vizsgabizottság értékelte a tudásukat

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 29.

Túl vannak a félévi vizsgáikon a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatos növendékei: több mint száz gyerek mérettette meg magát nemrég.

Tovább
Országos kitüntetést kapott Gulyás Péter

Országos kitüntetést kapott Gulyás Péter

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 28.

„A tanév legeredményesebb Diákolimpia testnevelője” díjat vehette át a napokban Budapesten Gulyás Péter. A BÁI Széchenyi István Általános Iskola tanárát a 2017/2018-as tanévben nyújtott kiemelkedő verseny-felkészítői tevékenysége elismeréseként jutalmazták. Az iskola vezetése, a kollégái, a diákjai és a szülők gratulációja mellett Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is megköszönte a város Boros Dezső-díjas testnevelő-edzőjének eddigi, példaértékű munkáját.

V. B.

Tovább
Nem mindennapi rekorder lett Lőrincz Boglárka

Nem mindennapi rekorder lett Lőrincz Boglárka

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 24.

A Solymár Imre Városi Könyvtár 2007 óta minden évben megrendezi az Olvasókirály versenyt. Céljuk, az általános iskolás korú gyermekek olvasóvá nevelése, az olvasás megszerettetése. A verseny minden évben a Magyar Kultúra napjától december 20-ig tart. 2018-ban a gyerekek összesítve közel 400 könyvet olvastak el, 22 tanuló maradt végig versenyben. A végeredmény a következőképpen alakult:

Tovább
Ismét remekeltek a Széchenyi iskola úszói

Ismét remekeltek a Széchenyi iskola úszói

Bonyhád | Dátum: 2019. 01. 22.

Ismét nagy sikerrel szerepeltek a BÁI Széchenyi István Általános Iskola tanulói a megyei úszó diákolimpián. Az első helyezett ifjú tehetségeknek sok sikert kívánunk az országos versenyre!

I. h. I. kcs. Kolev Gábor 50 m mellúszás
I. h. II. kcs. Németh Kolos 50 m gyors és hátúszás
I. h. III. kcs. Domokos Ditta 100 m gyors- és hátúszás
I. h III. kcs. Pál Bence 100 m mellúszás
I. h III. kcs. Váncsa Dorina 100 m mellószás
I. h III. kcs. Vargits Martin 100 m hátúszás
I. h III. kcs 4*50 m fiú gyorsváltó (Vargity Martin, Pál Bence, Márton Dávid, Kajtár Kristóf) h I. h III. kcs 4*50 m leány gyorsváltó (Simon Dorottya, Domokos Ditta, Váncsa Dorina, Pókai Ágnes)
I. h V. kcs Bíró Barnabás 100 m gyors- és hátúszás

Forrás: Széchenyi iskola

Tovább