+
Bezárás Menü
0°C
2018. október 16.
Gál, Aurélia
Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2017-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Helyi hírek

Szavazzunk a Kränzlein tánccsoportra, legyenek ők a közönségdíjasok!

Szavazzunk a Kränzlein tánccsoportra, legyenek ők a közönségdíjasok!

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 15.

Immár 14. alkalommal rendezi meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna megyei szervezete a Prima Gálát október 26-án 18 órától. A közönségdíjast ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre sms-ben lehet szavazni október 25-ig. A Kränzlein Néptánc Egyesületre a 30/743-4162-es telefonszámra küldendő sms-ekkel lehet voksolni. Az üres üzenet is érvényes: tehát ha valaki semmit sem ír az elküldött sms-be, az akkor is regisztrálandó szavazatnak számít. Egy számról többször is lehet voksot küldeni, mindegyik érvényes. A telefonhívás viszont érvénytelen! Szavazni mától október 25., 12:00-ig lehet. A szavazók közül három, sorsolással kiválasztott személy partnerével együtt részt vehet a gálán és az állófogadáson. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és a Völgységi Önkormányzatok Társulásának elnöke arra kéri a térség lakóit, hogy összefogva, segítsük a tánccsoportot a közönségdíjhoz.

V. B.

Tovább
Járványos időszakban fokozottan ajánlott a rendszeres kézfertőtlenítés

Járványos időszakban fokozottan ajánlott a rendszeres kézfertőtlenítés

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 12.

A fertőzések túlnyomó része közvetlenül érintkezés útján terjed, kezünkkel gyakran érintünk szennyezett anyagot, felületeket. Ráadásul napról napra egyre ellenállóbb fajtái jelennek meg a kórokozóknak és a baktériumoknak, mindez járványos időszakban hatványozottan igaz. A gyakori és alapos kézfertőtlenítéssel azonban megelőzhetjük a fertőzéseket és gátolhatjuk a mikroorganizmusok terjedését.

Tovább

Őszi lomtalanítási időpontok

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 11.

A Dél-Kom Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot a 2018. évi őszi lomtalanítás időpontjairól, rendjéről. A gyűjtés időpontja: 2018.10.15.-10.18.

Tovább

Jegyzői tájékoztató a Lakbérfelmérés című adatfelvétel részleteiről

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 10.

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Bonyhád településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit.

Tovább
Kétkezi munkával építették fel a székely portát

Kétkezi munkával építették fel a székely portát

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 08.

Először megáldották, majd felszentelték, végül ünnepélyes keretek között átadták a római katolikus templom szomszédságában a bukovinai székely portát és kápolnát a hétvégén Kismányokon. A bukovinai székelyek hatodik alkalommal lebonyolított hagyományos búcsújára és zarándoklatára több százan érkeztek a völgységi falvakból és külhonból is. Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: fontos, hogy gyermekeiknek, unokáiknak be tudják mutatni a bukovinai építészetet, amely a népi kultúra szerves része. Az elmúlt években azzal szembesültek, hogy Bukovinában fogyatkoznak a régi épületek, értékek, ezért döntöttek úgy, hogy a településen, ahol székelyek is laknak, kétkezi munkával felépítenek egy székely portát. A Csíkdánfalváról érkező faanyagból épülő, bevakolt gerendaház hármas osztatú (nagyház, eresz, kicsiház) lett. Bonyhád Város Önkormányzata egymillió forinttal támogatta a szövetség célkitűzésének megvalósítsát. A város nevében Filóné Ferencz Ibolya polgármester gratulált a megvalósult beruházáshoz, és személyesen is részt vett az avatóünnepségen.

Forrás: Teol.hu/Balázs László; V. B.

Tovább
Munkaszünet a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatalban

Munkaszünet a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatalban

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 08.

Részletek a mellékelt pdf. csatolmányban.

Tovább
Különleges bemutató házigazdája lesz a bonyhádi Maros Gazdabolt

Különleges bemutató házigazdája lesz a bonyhádi Maros Gazdabolt

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 08.

Tovább
Négyfordulós régiós úszóversenyen vettek részt a Perczel DSE úszói

Négyfordulós régiós úszóversenyen vettek részt a Perczel DSE úszói

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 08.

A Somogy és Zala megyei régiós körversenyt négy egyesület hívta életre. Keszthely, Marcali, Lenti és Csurgó egyesületei négy fordulóban bonyolítják a viadalt. Az első forduló 09.29.-én Keszthelyen került megrendezésre a Csík Ferenc Tanuszodában. 13 egyesület (Győr, Szombathely, Budapest, Csurgó, Marcali, Lenti, Nagykanizsa, Tab, Sopron, Balatonboglár, Bonyhád) 183 úszója vett részt a versenyen.

Tovább
A vértanúkra emlékeztek

A vértanúkra emlékeztek

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 05.

Fáklyás stafétafutással kezdődött az Aradi Vértanúk Emléknapjának előestéjén tartott program október 5-én, Bonyhádon. Ezt követően ünnepi megemlékezéssel folytatódott a Kálvária-dombon, ahol Keszthelyi Zsolt, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium történelemtanára mondott beszédet. A város vezetése nevében Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Szabó Tibor alpolgármester helyezte el az emlékezés szalagját Perczel Mór honvédtábornok sírjánál.

V. B.

Tovább
Idősek Hete a Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Otthonában

Idősek Hete a Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Otthonában

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 05.

Az Idősek Világnapja alkalmából ebben az évben is egy egész hetes rendezvénysorozat keretében köszöntöttük Lakóinkat az Idősek Otthonában

Tovább
Háromszáz ölelést kapott a könyvtár

Háromszáz ölelést kapott a könyvtár

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 05.

Mintegy háromszázan csatlakoztak a Solymár Imre Városi Könyvtár „Gyere és öleld meg a könyvtárat” csütörtöki flashmobjához. Mint azt Schnell-Nagy Erika igazgatónő elmondta, az Országos Könyvtári Napok részeként szervezték meg a figyelemfelkeltő megmozdulást, és örülnek, hogy ilyen nagy létszámban sikerült megszólítani az ifjakat. A flashmobról légi drónfelvételt is készített a bibliotéka.

Forrás: Tolnai Népújság/Mácz Katalin

Tovább
Fantasztikusat buliztak az idősek

Fantasztikusat buliztak az idősek

Bonyhád | Dátum: 2018. 10. 02.

Fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel és energiával bulizták végig Bonyhád szépkorúi az Idősek Világnapja alkalmából tartott október 1-jei programot. A város vezetése és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ által szervezett rendezvény kora délután egészségügyi szűrésekkel és előadással kezdődött, majd az ismert énekes: Balázs Pali műsorával folytatódott, aki romantikus dalaival remek hangulatot varázsolt az intézmény színházterembe. A közönség szűnni nem akaró tapssal fejezte ki örömét – később pedig személyesen is megköszönték Filóné Ferencz Ibolyának a szép programot. Bonyhád polgármestere köszöntőjében a gondoskodást emelte ki. Továbbá azt, hogy a város vezetése megbecsüli, segíti az időseket és hálás nekik, hogy nyugdíjas éveiket is aktívan, közösségben töltik. További jó erőt, egészséget kívánt valamennyi idősnek, azoknak is, akik nem tudtak részt venni a jó hangulatú műsoron, amely a vendéglátást megelőzően egy meglepetéssel zárult. Filóné Ferencz Ibolya – a közönséget is bevonva – közös énekkel és tortával köszöntötte a színpadon a születésnapját ünneplő műsorvezetőt, Vizin Balázst, a város kommunikációs munkatársát, aki őszinte hálával fogadta és köszönte meg a figyelmességet.

Tovább

Megjelent a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat kiírása

Bonyhád | Dátum: 2018. 09. 28.

Részletek a csatolt mellékletekben.

Tovább
Az új pályázati ciklusban is támogatja a fiatalokat a város

Az új pályázati ciklusban is támogatja a fiatalokat a város

Bonyhád | Dátum: 2018. 09. 27.

Rendhagyó módon, eskütétellel kezdődött a bonyhádi képviselő-testületi ülés szeptember 27-én. Erre azért volt szükség, mert a pénzügyi ellenőrző és gazdasági bizottság korábbi külsős tagja: Töttős László lemondott tisztségéről. A jövőben Gyimóti Zoltán látja el a feladatot, aki a képviselő-testület előtt tette le az erre vonatkozó esküjét. Filóné Ferencz Ibolya a grémium nevében kívánt neki eredményes és jó munkát.

A nyílt ülésen tárgyalt 12 napirendi pont között arról is határoztak a város vezetői, hogy – a korábbi évek gyakorlatát követve - a 2019-es Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez is csatlakozik Bonyhád. Filóné Ferencz Ibolya a napirendnél kifejtette, kétmillió forinttal járul hozzá a város a fiatalok támogatásához, a sikeres pályázatokat Magyarország Kormánya egészíti ki, duplázza meg az elnyert ösztöndíjat. A pályázati felhívás részleteit a későbbiekben a város honlapján is megtekinthetik az érdeklődők, a benyújtási határidő november 6. Ezt is beleértve, valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal a képviselők.

V. B.

Tovább
Ismét jelentkezünk a Völgység híreivel!

Ismét jelentkezünk a Völgység híreivel!

Bonyhád | Dátum: 2018. 09. 27.

Hamarosan a postaládákba kerül a Völgységi Hírlevél legújabb száma, benne a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének: a Tarkamarha Fesztivál összefoglalójával. Emellett izményi, kisvejkei, lengyeli és teveli híreket is olvashatnak. Továbbá rejtvény, számos érdekes, hasznos információ gazdagítja még a lapot, amelyet elektronikusan már most is megtekinthet Bonyhád weboldalán.

V. B.

Tovább