+
Bezárás Menü
0°C
2017. június 28.
Levente, Irén, Lora

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2016-os évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Hirdetmények

Felavatták az új gyártócsarnokot

Felavatták az új gyártócsarnokot

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 28.

A prémium kategóriás német autók beltéri alkatrészeinek gyártásával foglalkozó Schäfer-Oesterle Hungary Kft. fejlesztésének köszönhetően egy új, 1000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült a Völgység Ipari Park. A létesítményt szerdán adta át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Frei István, a cég ügyvezető igazgatója és Futár Rajmund, a Völgység Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Tovább
A bukovinai székely betlehemes is Tolnaikum lett

A bukovinai székely betlehemes is Tolnaikum lett

Györköny-Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 27.

– Az értékgyűjtő munka a megyei identitás, a vidék népszerűsítésének, és a helyi gazdaságfejlesztésnek is fundamentuma – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke. A Tolna Megyei Önkormányzat az idei alkalommal Györkönyben rendezte a „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját, amelyen kiderült, mely értékek kerülnek a Tolnaikumok tárába – Bonyhád és a Völgység nagy örömére a bukovinai székely betlehemes, a csobányolés is ezek közé tartozott. Vetélkedő, zene és gasztronómia is főszerepet játszottak a – Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével életre hívott – programon.

Tovább

Suszter találkozót szerveztek a bonyhádi cipőgyártás száz éves jubileumára

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 27.

Száz évvel ezelőtt alapozta meg Pétermann Jakab vállalkozása elindításával a bonyhádi cipőgyártást, ami hosszú időre meghatározó ágazata lett a település gazdaságának. A jubileum alkalmából szombatra szervezett ünnepségre – amelynek létrejöttét a város vezetése is támogatta – több százan voltak kíváncsiak, elsősorban a gyár egykori dolgozói.

Tovább
Karibi Parti nyitotta a szombati tematikus zenés estek sorát

Karibi Parti nyitotta a szombati tematikus zenés estek sorát

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 25.

A kellemes időjárást is alapul véve szombaton este minden adott volt egy remek programhoz. Sokan gondolták úgy, hogy ellátogatnak a strandra, ahol az idei szezontól új szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek. Az éjszakai fürdőzés is megújult: ezentúl majd' minden szombaton különböző tematikájú esttel várják a szervezők a kikapcsolódni, lazítani vágyókat. Kezdésként, június 24-én Karibi Parti gazdagította az eseményt, amit a Strandbüfé koktélkínálata tett teljessé. – A résztvevők visszajelzései is megerősítettek minket abban, hogy van létjogosultsága az új programelemeknek, amelyek egyrészt színesítik a strand kínálatát, legyen szó a hétvégi rendezvényekről, vagy az éjszakai fürdőzésről. Másrészt kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a bonyhádi és a környékbeli embereknek – vélekedett Vizin Balázs, a város kommunikációs munkatársa. Előrevetítette, a következő közösségi program a július 1-jei „Az én városom, az én fürdőm” elnevezésű, elsősorban gyermekeknek szóló rendezvény lesz, ami 15 órától várja az érdeklődőket vidám rajzpályázattal, habpartival, vagy éppen játékos vetélkedőkkel. Az esemény részleteit az alábbi mellékletben, valamint a város és a fürdő facebook, weboldalán olvashatják az érdeklődők.

Tovább
Ősztől a felnőttek között versenyez a bonyhádi tehetség

Ősztől a felnőttek között versenyez a bonyhádi tehetség

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 24.

Nem is olyan régen első helyen végzett a legendás nyirádi versenypályán rendezett rallycross versenyen a bonyhádi Amrein Roland, aki vadonatúj Suzuki Swiftjével az őszi Magyar Kupa-futamokra készül.

Tovább
Felhívás diákoknak iskolai közösségi szolgálat végrehajtására

Felhívás diákoknak iskolai közösségi szolgálat végrehajtására

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 23.

Tovább
Karibi Parti a Bonyhádi Termálfürdőben

Karibi Parti a Bonyhádi Termálfürdőben

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 23.

Igazi kánikula lesz a héten, amit a legjobb víz mellett elviselni - no persze frissítő gyanánt egy jéghideg koktél sem hangzik rosszul, ugye? Szombaton este Karibi Parti a Bonyhádi Termálfürdőben!

Tovább
Az emberek biztonsága a fő cél

Az emberek biztonsága a fő cél

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 23.

Az Év rendőre címet adományozta Dudás Zsolt alezredesnek, a Bonyhádi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetőjének a főkapitány javaslatára a megyei közgyűlés.

Tovább
Lapozzon bele a Bonnharder Nachrichten legfrissebb számába!

Lapozzon bele a Bonnharder Nachrichten legfrissebb számába!

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 23.

Az újságot a dokumentumtár menüpont alatt, vagy ide kattintva tekintheti meg.

Tovább

II. fokozatú hőségriasztás van érvényben

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 22.

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve, 2017. június 22-én (csütörtök) 00:00 órától 2017. június 26-án (hétfő) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan II. fokozatú hőségriasztást rendelt el. Részletek a csatolmányban.

Tovább
Bonyhádi atléták is futottak az U18 válogatottban Miskolcon

Bonyhádi atléták is futottak az U18 válogatottban Miskolcon

Bonyhád-Miskolc | Dátum: 2017. 06. 22.

Miskolcon, az Atlétikai Centrumban találkozott egymással Magyarország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia 18 éven aluli  válogatott csapata. Változékony időjárási körülmények között, a Tábori László Futópályán reggel kilenc órától délután ötig zajlottak az események. A nagy hagyományra visszatekintő viadalon a magyar válogatott tagjai 10 győzelmet szereztek és mellettük még 11 második- és 11 harmadik helyezés is gyarapította magasabb pontszámmal a csapat összteljesítményét. A megrendezett 36 versenyszámban a csapat minden tagja hozzátette eredményét a válogatott végső helyezéshez. Bonyhádi atléták is szerepeltek a válogatottban. Csábrák János tanítványai közül ketten is meghívást kaptak a viadalra.

Tovább
Lány röplabda bajnoki aranyérem a Délvidék-bajnokságon

Lány röplabda bajnoki aranyérem a Délvidék-bajnokságon

Bonyhád-Baja | Dátum: 2017. 06. 22.

A Délvidék-bajnokság záró fordulóját rendezték Baján. A bonyhádi csapat Gulyás Péter, a BÁI Széchenyi István Általános Iskola Tagintézmény testnevelő tanárának jelenlegi, és már középiskolás tanítványaiból állt össze. A bajnokság célja, hogy az általános iskolák végzős és a középiskolák 9-10. évfolyamos röplabdás lányai, évközben folyamatosan játéklehetőséget kapjanak a régióban. A tornáknak nagy presztízs értéke volt, 8 fordulón keresztül mérték össze tudásukat a tolnai, bajai, kalocsai és a bonyhádi lányok. Minden város kétszer rendezett tornát a tanévben, Gulyás Péter és Máté Norbert, a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola testnevelő tanára felváltva vitték a gyerekeket a versenyekre.

Tovább
Bővelkedett élményekben az országhatárokat átívelő kirándulás

Bővelkedett élményekben az országhatárokat átívelő kirándulás

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 21.

Hétfő hajnali indulás, késő esti érkezés pénteken, közel kétezer kilométer, élmények sokasága, fáradhatatlan diákok és tanárok. Ha rövidek akarunk lenni, akkor ez jellemezte a BÁI Széchenyi István Általános Iskola hetedik osztályos tanulóinak erdélyi útját, ami a Határtalanul! program keretén belül, Magyaroroszág Kormányának 1.176.000 forintos támogatásával valósulhatott meg 2017. május 22-26. között.

Tovább
Megújul és bővül a Városi Bölcsőde

Megújul és bővül a Városi Bölcsőde

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 20.

Bonyhád városa eredményesen pályázott bölcsődei kapacitásbővítésre a Területfejlesztési Operatív Program keretében, így a Városi Bölcsődében 2017.09.01-től a meglévő 24 mellett újabb 12 férőhely áll a családok rendelkezésére – emlékeztetett Horváth Klára. Az intézményvezető hozzátette, a 2017/18-as nevelési évre június 27-28-án tartják a beíratást a Liget Óvodában (Bolyai u. 7.) naponta 08:30-11:00, valamint 13:00-16:30 között. Minden kedves leendő bölcsődést szeretettel hívnak és várnak a megújulú, szép intézménybe.

V. B.

Tovább

A Dél-Kom Nkft. tájékoztatója a zöldhulladék elszállításáról

Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 20.

A Dél-Kom Nkft. ezúton tájékoztatja Bonyhád lakosságát a zöldhulladék gyűjtés rendjéről, 2017. évi időpontjairól.
A zöldhulladék elszállítása 2017. május 1. – november 30. közötti időszakban, páros pénteki napokon történik. Részletek a csatolmányban.

Tovább