+
Bezárás Menü
0°C
2017. augusztus 18.
Ilona, Ilka

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2016-os évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Hirdetmények

Korszerűbb lesz a zeneiskola épülete

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 17.

Bonyhád Város Önkormányzata 2017. augusztus 1-jén elkezdte a TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00023 azonosító számú, „A bonyhádi zeneiskola épületének energetikai korszerűsítése” című projekt  megvalósítását, amelynek összköltségvetése 83.212.487 Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásból áll. A projekt fizikai befejezésének napja: 2018. 09. 01. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Tovább
Egy helyen a fesztivál képgalériája

Egy helyen a fesztivál képgalériája

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 15.

Máté Réka gyönyörű fotói révén felidézhetjük a nagy sikert aratott hétvégi rendezvény legemlékezetesebb pillanatait. A képgaléria a www.tarkamarha-fesztival.hu oldalon található.

V. B.

Tovább
A közönség volt a legjobb a tarka hétvégén!

A közönség volt a legjobb a tarka hétvégén!

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 13.

Köszönjük, hogy velünk töltöttétek ezt a fantasztikus hétvégét! Nélkületek nem lett volna ilyen szuper a XVII. Tarka Marhafesztivál. A város vezetése, a szervezők és a támogatók egy emberként dolgoztak azért, hogy mindenki jól érezze magát a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényén. Reméljük, hogy sikerrel jártunk. Jó pihenést kívánunk mindenkinek, és azt, hogy jövőre ismét közösen folytassuk! Hajrá Bonyhád!

V. B.

Tovább
Remek programokkal folytatódik a fesztivál

Remek programokkal folytatódik a fesztivál

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 12.

A remek délutáni programok után szuper hangulatot csináltak a koncertek fellépői. Nagyon jó bulit volt! Várunk mindenkit a mai programokra is! Hírek és friss képek a fesztivál weboldalán: http://tarkamarha-fesztival.hu/galeriak.html

V. B.

Tovább
Ízek, színek, változatos rendezvények és külföldi vendégek

Ízek, színek, változatos rendezvények és külföldi vendégek

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 11.

A XVII. Tarka Marhafesztivál két évforduló révén is különlegességnek számít. Egyrészt idén negyven éve annak, hogy város lett Bonyhád: ez a jubileumi programsorozat megjelenik a ma és holnap zajló rendezvényen is – hangsúlyozta Filóné Ferencz Ibolya polgármester csütörtökön a Városházán tartott sajtótájékoztatón. Ugyancsak kerek, huszadik évfordulója van a Hochheim városával kötött partnerségnek, ennek apropóján pedig ünnepi programokat szerveztek a német településről érkezett küldöttségnek.

Tovább
Pénteken startol a Tarka Marhafesztivál – itt az esemény részletes programja

Pénteken startol a Tarka Marhafesztivál – itt az esemény részletes programja

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 10.

Tovább

Minden elismerést megérdemeltek a fesztivál résztvevői

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 07.

Nagy kihívás elé állította a hőség szombaton a „Bukovinai Találkozások” XXVIII. Nemzetközi Folklórfesztivál szereplőit, minden elismerést megérdemeltek, akik a közel 40 fokos kánikulában népviseletben végigcsinálták a rendezvényt, amely a meleg ellenére is sok érdeklődőt vonzott az utcára. Őket idén több helyszínen is várták, mint a korábbi években, hiszen változott a program.

Tovább
Hatalmas sikere volt a nosztalgia estnek

Hatalmas sikere volt a nosztalgia estnek

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 06.

Az idei szezon eddigi legsikeresebb hétvégi rendezvénye volt a szombati nosztalgia est, amely a „Bonyhád 40” jubileumi programsorozathoz kapcsolódott. Az ABS zenekar kiváló koncertjével hangolódott a termálfürdő közönsége az utána következett közel 3 órás vetítésre, amely a város régmúltjából emelt ki néhány emlékezetes eseményt. Hofmeister Lajos „Hofi” gyűjtötte csokorba a 40-50 évvel ezelőtti felvételeket, amiket aztán stílusosan, korhű zenei aláfestéssel játszott le a strandon lévő óriáskivetítőn. A medencékben fürdőzők örömmel „lapozták fel” az emlékeket, mindezt kellemes hangulatban, jó közösségben tehették.

Tovább
Remek műsorral kezdődött a bukovinai székely lakodalom

Remek műsorral kezdődött a bukovinai székely lakodalom

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 04.

A péntek esti megnyitóval vette kezdetét a „Bukovinai Találkozások” XXVIII. Nemzetközi Folklórfesztivál, amely idén új programelem: a lakodalom köré épül. A tikkasztó hőségben a bemelegítés is remekül sikerült, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ színpadán adtak ízelítőt a fellépő csoportok a hétvége műsorából – közvetlenül a köszöntőket követően. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Filóné Ferencz Ibolya, a házigazda Bonyhád polgármestere, Zbignew Kowalski, fesztivál ötletgazdája és Illés Tibor, a szervező Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke üdvözölte a megjelent anyaországi és a határon túlról érkezett vendégeket. Szombaton kora délután folytatódik a lakodalom – a részletes program a hír mellékletében olvasható.

V. B.

Tovább
Vizet osztottak a járókelőknek

Vizet osztottak a járókelőknek

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 04.

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el augusztus 1-től 4-ig dr. Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős államtitkára. A lakosság védelmében ajánlott intézkedések egyikeként, a bonyhádi városvezetés kezdeményezésére hideg ásványvizet osztottak önkéntes fiatalok a Sétáló utcánál ma délelőtt 10-12 óra között. A járókelők nagyra értékelték a gesztust, köszönettel fogadták a hűsítő figyelmességet. Filóné Ferencz Ibolya polgármester pedig a diákoknak volt hálás szerepvállalásukért.

V. B.

Tovább

Augusztus elején lesz a nemzetközi folklórfesztivál Bonyhádon

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 03.

Kiállításmegnyitókkal veszi kezdetét idén augusztus 4-én a „Bukovinai Találkozások” XXVIII. Nemzetközi Folklórfesztivál, amelynek hazai fő szervezője a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége. Az ünnepélyes megnyitón elhangzó köszöntőket követően veszi kezdetét a hagyományőrző műsor a leánykéréssel és siratóesttel.

Tovább
Liga versenysorozat állomása lesz Bonyhád

Liga versenysorozat állomása lesz Bonyhád

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 02.

A Liga versenysorozat új helyszíneként Ugróversenyt rendez augusztus 12-én szombaton az Atlétikai Club Bonyhád. A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Centruma mellett tavaly májusban avatták fel a Schulek Ágoston Ugrópályát, mely most hivatalosan is bemutatásra kerül az ország több nagy egyesületéből érkező sportolók előtt – tájékoztatott Kirchné Máté Réka klubelnök.

Tovább

A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tanácsai kánikula idejére

Bonyhád | Dátum: 2017. 08. 01.

Tovább

III. fokozatú hőségriasztás péntekig

Bonyhád | Dátum: 2017. 07. 31.

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve 2017. augusztus 01-jén (kedd) 00.00 órától 2017. augusztus 04-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendelt el.

Tovább
Augusztus első hétvégéjén Nosztalgia-est!

Augusztus első hétvégéjén Nosztalgia-est!

Bonyhád | Dátum: 2017. 07. 30.

Augusztus 5-én a Nosztalgia-esttel folytatódik a nyári rendezvények sora, amely a „Bonyhád 40” jubileumhoz kapcsolódik. Akkor is 20:00-tól kezdődik majd a rendezvény, Hofmeister Lajos révén óriás kivetítőn megelevenednek a 40-50 évvel ezelőtti fotók és videók a korabeli Bonyhád életéből.

Tovább