+
Bezárás Menü
0°C
2017. október 20.
Vendel

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Geotermális workshop Izlandon önkormányzatok számára

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2016-os évről


Lakossági tájékoztató a városi rendezvénytér kialakításáról

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Térségi hírek

Átadták a megyei Prima díjakat

Átadták a megyei Prima díjakat

Szekszárd-Bonyhád | Dátum: 2017. 10. 14.

Átadták a 2017-es Tolna megyei Prima díjakat Szekszárdon. Ónodi Szabolcs, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyugalmazott igazgatója magyar oktatás és köznevelés, Bor Barna, az Atomerőmű Sportegyesület válogatott cselgáncsozója magyar sport, Révész Sándor zenész magyar zeneművészet kategóriában vehetett át elismerést. A 2017-es Prima közönségdíj szavazáson Dr. Győri Attila sebész főorvos kapta a legtöbb voksot.

Tovább
Bonyhádi sikerek Keszthelyen

Bonyhádi sikerek Keszthelyen

Bonyhád-Keszthely | Dátum: 2017. 10. 06.

A hétvégén (2017. 09.30-án, szombaton) Keszthelyen rendezték meg a Somogy, Zala régiós úszóversenyt. A versenyen a két megye egyesületein kívül Nagykanizsáról, Pápáról, Nagyatádról, Győrből, Szombathelyről, Sárvárról, Tabról, Budapestről is érkeztek versenyzők, összesen 16 csapat 178 versenyzője küzdött a dobogós helyezésekért. A Perczel DSE Gulyás Péter irányításával, 6 fővel képviseltette magát az eseményen.

Tovább
Utolsó útjára kísérték dr. Mőcsényi Mihályt

Utolsó útjára kísérték dr. Mőcsényi Mihályt

Bonyhád-Balatongyörök | Dátum: 2017. 10. 04.

A bonyhádi városvezetés is mély fájdalommal értesült a hírről, hogy életének 98. évében elhunyt dr. Mőcsényi (Breining) Mihály Kossuth- és Széchenyi-díjas kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója. Miska bácsit Balatongyörökön kísérték utolsó útjára. A város vezetése osztozik a család fájdalmában, és őszinte részvétét fejezi ki feléjük.

Tovább
Csodaszép óvodát kaptak a kisvejkeiek

Csodaszép óvodát kaptak a kisvejkeiek

Bonyhád-Izmény | Dátum: 2017. 10. 04.

Megújult a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda kisvejkei tagintézménye. A hétfői avatón Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Filóné Ferencz Ibolya, a gesztor bonyhádi önkormányzat polgármestere, Höfler József, Kisvejke első embere, Horváth Klára, az intézmény vezetője, a kivitelező képviseletében Szász Gábor, valamint a helyi vezető óvónő, Borsós Barbara vágta át a nemzeti színű szalagot. Az intézményre több mint 21 millió forintot fordított pályázati támogatással a fenntartó bonyhádi önkormányzat abból a 350 millióból, amelyet a térség óvodáinak felújítására nyújtott be. A 21 milliót további 3,5 millióval egészítette ki a helyi önkormányzat, amiből többek között új tetőt kapott az intézmény.

Tovább
Több mint 2 milliárd forint pályázati forrásból újul meg hat oktatási intézmény

Több mint 2 milliárd forint pályázati forrásból újul meg hat oktatási intézmény

Tolna megye | Dátum: 2017. 10. 03.

Az EFOP-4.1.2-17 Szakmai és infrastrukturális megújulás és az EFOP-4.1.3 A mindennapos testnevelést és az oktatási környezet megújítását segítő infrastrukturális fejlesztés című pályázatok keretében fog fizikai értelemben XXI. századi nevelési-oktatási intézménnyé válni hat iskolánk.

Tovább
Értékes tapasztalatokkal zárták a szakmai programot

Értékes tapasztalatokkal zárták a szakmai programot

Bonyhád-Izland | Dátum: 2017. 10. 03.

Az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmus (EGT Alap) 2009-2014 Megújuló energia (HU03) program területén 2017. szeptember 18-22. között került sor a három napos „Geotermális workshop Izlandon önkormányzatok számára” című szakmai programra. A tanulmányúton 10 önkormányzattól 27 döntéshozó pozícióban lévő, illetve menedzseri feladatokat ellátó tisztviselő vett részt. Önkormányzatunkat 3 fő képviselte , Filóné Ferencz Ibolya polgármester, dr. Puskásné dr. Szeghy Petra jegyző és Énekes Andrea pályázati ügyintéző.

Tovább
Gránit-díjjal ismerték el Potápi Árpád János munkáját

Gránit-díjjal ismerték el Potápi Árpád János munkáját

Bátaapáti-Bonyhád | Dátum: 2017. 09. 28.

A szervezet szeptember 28-i ülésén, Bátaapátiban vette át a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) Gránit-díját Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. A társulás minden évben ezzel a díjjal mond köszönetet azoknak, akik kiemelkedő tevékenységükkel, szerepvállalásukkal hozzájárulnak a TETT sikeres működéséhez. Idén is ketten részesültek az elismerésben: Bakó Józsefné, a Bátaapáti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője korábban, a TETT-re kész napon vette át a kitüntetést.

Tovább
A Tamási Tankerület hírei

A Tamási Tankerület hírei

Bonyhád-Tamási | Dátum: 2017. 09. 28.

A Klebelsberg Központ elnöke Mohács és Szigetvár meglátogatása után érkezett 2017. szeptember 13-án délután a Tamási Tankerületi Központba. Dr. Solti Péter a város polgármesterével, Porga Ferenccel és a tankerületi munkatársakkal való találkozást követően a szomszédos Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében kötetlen szakmai fórum keretében tartott eszmecserét a három járás (Bonyhád, Dombóvár, Tamási) tizenkilenc köznevelési intézményének vezetőjével. Az elnök és az intézményvezetők sok pozitív szakmai élménnyel gazdagodtak e kötetlen beszélgetés során.

A múlt tanév végén a FINO-FOOD Kft., a dél-dunántúli térség egyik iskolatej szállítója pályázatot hirdetett „Egészséges környezet” témában. A montázs pályázatra beküldött alkotásukkal a Györei Templom Általános Iskola tavalyi 5. osztályosai nyertek (felkészítő tanáruk Szücsné Nagy Viktória volt), jutalmuk egy osztálykirándulás lesz még az ősz folyamán.

Tamási Tankerületi Központ

Tovább
A Kränzlein Néptánc Egyesület és Kult Imréné is díjat kapott a Megyenapon

A Kränzlein Néptánc Egyesület és Kult Imréné is díjat kapott a Megyenapon

Tolna-Bonyhád | Dátum: 2017. 09. 01.

Idén a Kränzlein Néptánc Egyesületet, Matókné Kapási Julianna művészeti vezetőt, Tarr János vállalkozót, Jámbor Attila edzőt, Tóth Ferenc volt kormánymegbízottat, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, Kissné Herczeg Anikó igazgató helyettest, valamint Kult Imréné igazgatót díjazta a megye. Valamennyi kitüntetettnek - élükön a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesülettel és Kult Imrénével – Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is gratulál, további jó erőt, egészségét és szakmai sikereket kívánva nekik.

Tovább
Bonyhádi sikerek a marcali „Arénában”

Bonyhádi sikerek a marcali „Arénában”

Bonyhád-Marcali | Dátum: 2017. 07. 29.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg  a ll. NivoMed Kupát Marcaliban, amelyen 12 egyesület 127 indulóval képviselte magát, köztük a Perczel DSE úszóinak kis csapata is.

Tovább
Lapozzon bele a Völgységi Hírlevél legújabb számába

Lapozzon bele a Völgységi Hírlevél legújabb számába

Bonyhád | Dátum: 2017. 07. 26.

Hamarosan a postaládákba kerül a Völgységi Hírlevél legújabb száma, benne a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének: a Tarka Marhafesztivál előzetese, programkínálata. De kisdorogi, kisvejkei, lengyeli, valamint izményi hírek; rejtvény; továbbá számos érdekes, hasznos információ gazdagítja még a lapot, amelyet elektronikusan már most is megtekinthet Bonyhád honlapján.

V. B.

Tovább
A madéfalvi Siculicidium templom az összetartó székely közösség szimbóluma

A madéfalvi Siculicidium templom az összetartó székely közösség szimbóluma

Bonyhád-Madéfalva | Dátum: 2017. 07. 25.

– A Szent Anna tiszteletére épült Siculicidium templomnak figyelmeztetnie kell arra, hogy ne csak a madéfalvi veszedelem napjainak sötét emlékét őrizzük, hanem az ártatlan áldozatok ránk hagyott üzenetét is – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Madéfalván, a Siculicidium templom szentelési ünnepségén, amelynek építését Magyarország Kormánya 182 millió forinttal támogatta.

Tovább

Festői környezetben alkotnak

Bonyhád-Bátaapáti | Dátum: 2017. 07. 13.

Immár hetedik alkalommal szervezte meg Kovács Ferenc festőművész tanár a Bonyhádi Képzőművészeti Kör nyári alkotótáborát. Ez alkalommal Bátaapátiban jöttek össze, hogy közösen alkossanak, fejlődjenek.

Tovább
Pro Urbe kitüntetést kapott Potápi Árpád János

Pro Urbe kitüntetést kapott Potápi Árpád János

Bonyhád-Bátaszék | Dátum: 2017. 07. 03.

Kétnapos, színes programmal ünnepelték a helyiek és a meghívott vendégek, hogy Bátaszék idén 875 éves. A jubileumi képviselő-testületi tanácskozáson kitüntetéseket, elismerő okleveleket adtak át. A díjazottak között volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelkedő munkájának elismeréseként a Pro Urbe kitüntetést vehette át.

A díjhoz Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is gratulált az államtitkárnak.

V. B.

Tovább
A bukovinai székely betlehemes is Tolnaikum lett

A bukovinai székely betlehemes is Tolnaikum lett

Györköny-Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 27.

– Az értékgyűjtő munka a megyei identitás, a vidék népszerűsítésének, és a helyi gazdaságfejlesztésnek is fundamentuma – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke. A Tolna Megyei Önkormányzat az idei alkalommal Györkönyben rendezte a „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját, amelyen kiderült, mely értékek kerülnek a Tolnaikumok tárába – Bonyhád és a Völgység nagy örömére a bukovinai székely betlehemes, a csobányolés is ezek közé tartozott. Vetélkedő, zene és gasztronómia is főszerepet játszottak a – Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével életre hívott – programon.

Tovább