+
Bezárás Menü
0°C
2017. június 24.
Iván

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2016-os évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Térségi hírek

Bajnoki címvédés, nyolc érem, az utóbbi évek kiemelkedő szereplése a diákolimpián

Bajnoki címvédés, nyolc érem, az utóbbi évek kiemelkedő szereplése a diákolimpián

Bonyhád-Székesfehérvár | Dátum: 2017. 06. 15.

Székesfehérváron rendezték a középiskolások atlétikai diákolimpiáját, melyen a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium sportolói az utóbbi évek legeredményesebb szereplését produkálták.

Tovább
Húszéves jubileumot ünnepeltek a tizenhetedik TETT-re Kész Napon

Húszéves jubileumot ünnepeltek a tizenhetedik TETT-re Kész Napon

Bátaapáti-Bonyhád | Dátum: 2017. 06. 14.

Különleges apropója is volt az idei TETT-re Kész Napnak, amelynek kedden Bátaapáti és Mórágy adott otthont. Mégpedig az, hogy jubilál a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás.

Tovább

Jó hangulatot, finom tésztákat kínáltak a látogatóknak

Kisdorog | Dátum: 2017. 06. 08.

Hagyományos német zene, ének és tánc, valamint finomabbnál finomabb tésztafélék – ezt kínálta immár harmadik alkalommal az érdeklődőknek a kisdorogi Nudeln Tag. Június 3-án, szombaton a paksi Roger Schilling Fúvószenekar alapozta meg a hangulatot, majd a nagymányoki Németh-Gallus duó következett. A Teveli Német Nemzetiségi Kórus a Kisdorogi Német Hagyományőrző Egyesület énekeseivel együtt lépett fel, hiszen a két csoport között igen szoros a kapcsolat. A Bonyhádi „Kränzlein” Néptánc Egyesület fiataljai remek hangulatot teremtettek, és a színpad teherbírását is próbára tették pörgős táncaikkal, a „Glück Auf” Nagymányoki „Jó szerencsét” Egyesület énekkarával pedig – mint több előző fellépővel is – együtt énekelt a közönség. A kulturális műsort a fellépett kórusok összkari előadásával zárták.
Ezt követően nyílt alkalom a tésztás standok „megrohamozására”, ahol a helyi asszonyoknak köszönhetően igen sokféle finomságot lehetett megkóstolni. Volt ott helyben sült, friss kanalas fánk, luftsrudel, azaz levegős rétes, amelyet gazdaságossága miatt kedveltek a svábok, schupfnudeln, amely kifli alakú prézlibe forgatott, lekvárral, vagy befőttel fogyasztott tészta, továbbá túrógombóc, hájas sütemények, piték, palacsinták sorakoztak az asztalokon, és a felsorolást még hosszan lehetne folytatni.

Tovább
Már több mint 2,3 milliárd pályázati forrást nyert a város

Már több mint 2,3 milliárd pályázati forrást nyert a város

Bonyhád | Dátum: 2017. 05. 31.

Hamarosan a postaládákba kerül a Völgységi Hírlevél legújabb száma, benne az információval, hogy Bonyhád ez idáig több mint 2,3 milliárd forint összértékű nyertes TOP-pályázatot könyvelhet el; remekül sikerült az első alkalommal szervezett sportmajális, 2017 a kerek évfordulók éve. És természetesen völgységi hírek, rejtvény, továbbá számos érdekes, hasznos információ gazdagítja még a lapot, amit elektronikusan már most is megtekinthet Bonyhád honlapján.

V. B.

Tovább

Elfogadták a tavalyi költségvetést

Izmény | Dátum: 2017. 05. 30.

Többek között a 2016-os év zárszámadását is elfogadták a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) képviselői a szervezet május 29-i, hétfői ülésén. Filóné Ferencz Ibolya elnök elmondta, takarékos és visszafogott volt a gazdálkodás, valamennyi tag egyhangúan elfogadta a költségvetést. Ennek egyik oka lehet, hogy a 2016-os volt az első olyan év, amelyben a társult önkormányzatok azokban a feladatellátásokban vettek részt, melyeket önként vállaltak, így a hozzájárulásokat is az alapján fizették meg.

Tovább
Marika néni kezei alatt életre kelnek a csuhébabák

Marika néni kezei alatt életre kelnek a csuhébabák

Váralja | Dátum: 2017. 05. 22.

Hoffmann Jánosné csuhébabáit feltehetően az teszi igazán megkapóvá, hogy látszik rajtuk, az alkotójuk szívét-lelkét beleadja a készítésükbe, szeretettel alakítja őket.

Tovább
Minden sikeres program alapja a közös gondolkodás

Minden sikeres program alapja a közös gondolkodás

Kisdorog-Bonyhád | Dátum: 2017. 05. 20.

Kárpát-medencei Vidékfejlesztési Találkozónak adott otthont szombaton Kisdorog, amit a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az önkormányzat és a fennállása tízéves jubileumát ünneplő helyi civil egyesület hívott életre.

Tovább

Végleges helyén az utolsó vasbeton konténer Bátaapátiban

Bátaapáti-Bonyhád | Dátum: 2017. 05. 19.

Alig több, mint négy év tel el azóta, hogy a bátaapáti kis és közepes aktivitású Nemzeti radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első föld alatti tárolókamrája megkezdte működését, és 2017. május 19-én az utolsó vasbetonkonténer is végleges helyére került.

Tovább
Szép völgységi sikerek születtek a tardoskeddi versenyen

Szép völgységi sikerek születtek a tardoskeddi versenyen

Bonyhád-Tardoskedd | Dátum: 2017. 05. 18.

A napokban zajlott az immáron 18. alkalommal meghirdetett tardoskeddi Kistérségi és Nemzetközi Amatőr Képzőművészeti és Fotóverseny kiértékelése, egyben az alkotásokból készült kiállítás megnyitója.
Az eseményen – a völgységi várost képviselve – részt vett Adorján Gyöngyi, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, és Metz Csilla, Bonyhád Város Önkormányzatának munkatársa.

Tovább

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Falunapon

Mőcsény-Zsibrik | Dátum: 2017. 05. 17.

Tovább
Képekben mutatják meg a múltjukat

Képekben mutatják meg a múltjukat

Bonyhád-Szekszárd | Dátum: 2017. 05. 09.

Többek között régi családi fotók, honosítási papírok, hazatérési igazolványok másolatai tekinthetőek meg a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesületének bemutatkozó kiállításán. A szervezet tagjai által gyűjtött, május 19-ig megtekinthető anyagot szombaton a művelődési központ márványtermében ünnepélyes megnyitó keretében tárták az érdeklődők elé. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár gratulált az egyesületnek az elvégzett munkához.

Tovább
Csehországban is remekelt az AC Bonyhád

Csehországban is remekelt az AC Bonyhád

Bonyhád-Hidonín | Dátum: 2017. 05. 09.

Csehországban, a Morva folyó melletti Hodonínban rendezték meg az idei Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen cseh, magyar és szlovák sportolók vettek részt. Az ifjúsági és serdülő korosztály részére már hosszú évek óta rendez versenyt a Cseh Atlétikai Szövetség. A találkozó jó felkészülést biztosít a fiatalok számára a korosztályos európai és világversenyekre történő felkészülésben. A korábbi években is vettek részt a versenyen az AC Bonyhád versenyzői közül. Néhány évvel ezelőtt Bartha Dávid is itt futott először figyelemre méltó eredményt (200 m), amelyet többszörös ifjúsági, junior és felnőtt válogatottság követett, sok bajnoki érem, felnőtt és korosztályos EB, illetve VB részvétel mellett.

Tovább
Végleges engedéllyel működik

Végleges engedéllyel működik

Paks-Bonyhád | Dátum: 2017. 05. 05.

Lezárult az integrációs folyamat, végleges működési engedélyt kapott a Mezőföldvíz Kft. – értékelt a társaság csütörtöki taggyűlése kapcsán, sajtótájékoztatón Csapó Sándor ügyvezető.

Tovább

Döntöttek a polgármesterek a közművelődési pályázat felosztásáról

Nagymányok | Dátum: 2017. 04. 28.

Karl Béla polgármester meghívásának köszönhetően a Nagymányoki Közművelődési Központ adott otthont a Völgységi Önkormányzatok Társulása (VÖT) április 28-i tanácsülésének. Összesen három előterjesztésről határoztak a jelenlévők. Elsőként a társulási közművelődési pályázat felosztásáról döntöttek.

Tovább
Vezérőrnaggyá léptette elő dr. Soczó Lászlót dr. Áder János

Vezérőrnaggyá léptette elő dr. Soczó Lászlót dr. Áder János

Bonyhád-Budapest | Dátum: 2017. 04. 21.

Április 24-e, Szent György napja Magyarországon a Rendőrség ünnepe. Ebből az alkalomból 2017. április 19-én a testület több munkatársa elismerésben részesült. Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke előléptette rendőr vezérőrnaggyá dr. Soczó László rendőr dandártábornokot, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét és kinevezte rendőr dandártábornokká dr. Urbán Zoltán rendőr ezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét.
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként 8 rendőrnek Szent György Érdemjelet, 9 főnek rendőrségi főtanácsosi címet (köztük dr. Marcsek Sándor ezredesnek, Bonyhád rendőrkapitányának), 28 főnek pedig rendőrségi tanácsosi címet adományozott.

Tovább