+
Bezárás Menü
0°C
2019. július 22.
Magdolna, Magda
Bonyhád - Befektetőbarát település

ORSZÁGOS SVÁB SZÉPSÉGVERSENY JELENTKEZÉS
Videók

A Bonyhádi Termálfürdő nyári programkínálata

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A borszéki vendégek is ropták a táncot a székely bálban

A borszéki vendégek is ropták a táncot a székely bálban

Telt ház volt szombaton a bonyhádi művelődési központban. Két szinten zajlott a hagyományos székely bál, amelyet Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő nyitott meg.

Rövid köszöntőjében elmondta, hogy a bonyhádi báli szezon legnagyobb rendezvénye a székely, amelyen évente összegyűlnek, nem csak a városból, hanem a környező településekről. Felidézte, hogy az egésznek a mozgatórugója a Röpülj páva televíziós műsor, amely 1978-ban Tolna megyei sikert eredményezett. A nagy győzelem lökést adott az azóta is töretlen hagyományőrzésnek és ezzel párhuzamosan elindította a székely bálok sorát, nem csak a városban, hanem a környező településeken is; 30 évvel ezelőtt pedig megalakult a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége (BSZOSZ) akkor még Székely Szövetség néven. Végül minden résztvevőnek jó bálozást kívánt az államtitkár. Illés Tibor, a BSZOSZ elnöke a köszöntőjében egyebek közt elmondta, hogy már 45 tagegyesületük van, ezek közül 11 külhoni.

Szabó Tibor, Bonyhád alpolgármestere külön üdvözölte a Mik József polgármester vezette borszéki delegáció tagjait és ő is mindenkinek jó szórakozást kívánt. Ezt követően kedves kis műsort adtak a helyi népi együttes tagjai. A batyus bál résztvevői között az idősek és a középkorúak mellett szép számmal akadtak fiatalok is. – Örömteli, hogy évről évre egyre több fiatal csatlakozik ezekhez a közösségteremtő, hagyományőrző rendezvényekhez – fogalmazott a megnyitón Vizin Balázs. A város kommunikációs munkatársa köszönetet mondott mindazoknak, akik szerepet vállaltak a bál megszervezésében, élen a művelődési központtal, Lukács József igazgatóhelyettessel. A hajnalig tartó jó hangulatról a Delfin és a Kor-Show zenekar gondoskodott.

Forrás: Tolnai Népújság/Ihárosi Ibolya

Vissza