+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 19.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A bronzérem és a gólkirályi cím is a Bonyhádhoz került

A bronzérem és a gólkirályi cím is a Bonyhádhoz került

Bronzérmet szerzett az első alkalommal megrendezett strandlabdarúgó Magyar Kupában a Bonyhád BFC együttese, amely mindössze egy vereséget szenvedett a kiírásban.

Tizenegy csapat részvételével zajlottak le hétvégén a budakalászi Lupa Beach-en a történelmi Magyar Kupa küzdelmei, a csoportmérkőzések során a Bonyhád BFC magabiztosan győzte le az újonc Cigándot (10–2), a Garvittaxot (7–3), valamint a sokszoros bajnokot, a 2019-es idény ezüstérmesét, a Gyöngyöst is könnyedén két vállra fektette (6–1).
A tovább fiatalított völgységiek így hibátlan mérleggel jutottak be a legjobb nyolc csapat közé, ahol a futsalban nagy névnek számító, de strandlabdarúgásban idén debütáló Airnergy FC legyőzése sem okozott nagy gondot nekik (6–0). Az elődöntőben a Jászfényszaru várt Bölcsföldi Zoltán csapatára, s bár végig vezetett a bajnoki címvédő, a bonyhádiak – legfőképp a harmadik harmadban – megszorongatták a rutinosabb játékosokból álló gárdát.

A bronzcsata nem volt mentes a fordulatoktól, az 1–0-s BBFC-vezetés után az újhartyániak már 3–1-re is elléptek, végül nekik kellett egyenlíteniük a hosszabbításért, ahol végül Wirth Dániel gólja hozta meg völgységi sikert (a döntőben a Gyöngyös 6–2-re verte a Jászfényszarut). Bonyhádra a bronzérmek mellett egy különdíj is jutott, Genczler Kornél tizenöt találattal gólkirály lett.

Eredmények
Csoportkör: Bonyhád BFC–Balla Bau SRO Cigánd SE 10–2. A bonyhádi gólszerzők: Sásdi 3, Vénosz 2, Genczler, Wirth, Preininger, Kaufmann, Máté. Bonyhád BFC–Zebegény Garvittax 7–3. Gól: Genczler 3, Sásdi, Vénosz, Wirth, Kósa. Energia SC Gyöngyös–Bonyhád BFC 1–6. Gól: Genczler 3, Kaufmann 2, Wirth.

Negyeddöntő: Bonyhád BFC–Airnergy FC-Beach Aréna 6–0. A bonyhádi gólszerzők: Genczler 3, Wirth 2, Preininger.
Az elődöntőben: Bonhyád BFC–Jászfényszaru-Goldwin Pluss 8–10. Gól: Genczler 3, Kaufmann 2, Szász, Preininger, Vénosz.
A bronzmeccsen: Újhartyán BSC–Bonyhád BFC 5–6, h.u. Gól: Wirth 3, Genczler 2, Mérges. Piros lap: Kaufmann.

Az NB I-es fordulókat július 17-én és 24-én rendezik, a bajnok augusztus elején mérkőzik meg a Gyöngyössel a Szuperkupáért.

Forrás: Teol.hu

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz