+
Bezárás Menü
0°C
2021. július 31.
Oszkár
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
„A hazugságra épülő kommunista - szocialista rendszert elutasító magyar emberek számára fájó pont 1956 októbere

„A hazugságra épülő kommunista - szocialista rendszert elutasító magyar emberek számára fájó pont 1956 októbere

„Amikor 1956 hősei előtt fejet hajtunk, a magyarságukat a megfélemlítések ellenére is bátran vállaló külhoni magyarok előtt is tisztelgünk! Azok előtt, akik bújtatták a menekülőket, akik élelmiszerrel vagy más segéllyel támogatták magyarországi honfitársaikat – mondta beszédében Filóné Ferencz Ibolya polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott, rendhagyó városi programon. A járványügyi helyzetre való tekintettel szabadtéren, az Iparos udvarnál és az '56-os emlékhelyeknél rótták le kegyeletüket a jelenlévők.
„A hazugságra épülő kommunista - szocialista rendszert elutasító magyar emberek számára fájó pont 1956 októbere és annak következményei. Mint ahogy lassan gyógyuló, mély sebet ejtett rajtunk 2006. október 23. is. Tizennégy év elteltével is a szemünk előtt látjuk a véres eseményeket, és a fülünkbe cseng a fájdalmukban jajveszékelők kiáltása. Egyszerre volt hátborzongató és szégyenteljes, ahogy a hatalmon lévő Gyurcsányék megidézték ’56 lidérces eseményeit. A megemlékezés alaptalan, kegyetlen, véres szétverésével, a résztvevők csőcseléknek nevezésével.

Ma, 2020. október 23-án erre is nemet mondunk. Mint ahogy nemet mondunk a hazaárulásra, nemet mondunk nemzeti hovatartozásunk, önrendelkezésünk, magyarságunk sárba tiprására. Kötelességünk és felelősségünk erőt meríteni az elnyomó rendszerekkel vívott küzdelmeinkből! Ebben erőt ad nekünk hazaszeretetünk, a városunkat, országunkat és a nemzetünket építő tenni akarásunk és emlékezetünk.
Ma minden gyertya és fáklya lángja ’56 hőseiért égjen, a koszorúk értük kerüljenek az emlékhelyekre, hajtsunk fejet nagyságuk és bátorságuk előtt. Ez a kötelességünk, ez a legkevesebb, amivel megköszönhetjük nekik független országunkat. Isten éltesse még nagyon sokáig Magyarországot a Szabadság Napján!” – emelte ki a polgármester. Filóné Ferencz Ibolya beszéde teljes terjedelemben a mellékletben olvasható.

Vissza