+
Bezárás Menü
0°C
2021. október 23.
Gyöngyi
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A lakókkal közösen avatták fel a megújult Winkler utcát

A lakókkal közösen avatták fel a megújult Winkler utcát

– 1964-óta lakom az utcában. Emlékszem arra az időszakra, amikor én hordtam a Vasipari teherautójával a tégla törmeléket ide, hogy egyáltalán közlekedni lehessen. Ahhoz képest sok minden változott, amit most kaptunk az egy csoda, köszönöm az utca valamennyi lakója nevében! – osztotta meg velünk Bechli Gyula. Mindez kedden hangzott el, amikor a város vezetése hivatalosan is átadta a megújult Kossuth Lajos és Winkler Mihály utcát az ott élőknek, valamint a forgalomnak. – Idén 93 millió forintot fordít az önkormányzat útfelújításra. A munkálatok két utcát érintettek: a már említett Kossuth és az átadónak helyet biztosító Winklert – mondta Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere kifejtette, előbbit 40 millió forinttal támogatta a kormány egy belügyminisztériumi pályázaton keresztül, ehhez 29 millió önerőt társított a város. Míg a Winkler utca teljes egészében önkormányzati forrásból épült, 24 millió forint összértékben.

Mindkét utca esetében minőségi változást tapasztalhatnak az ott élők és az arra közlekedők, amelyre már régóta vártak. Filóné Ferencz Ibolya azt is hozzátette, hogy minden pályázati lehetőséget igyekeznek megragadni annak érdekében, hogy folytathassák a belterületi utak rendbetételét. A képviselő-testület úgy határozott, hogy amennyiben eredményes lesz a Belügyminisztériumhoz benyújtott újabb pályázatuk (amelyről a napokban várható döntés), akkor a Fáy András utca felújításával folytatódik a sor. Ezek a beruházások is azt szolgálják, hogy minél jobb körülményeket teremtsünk a bonyhádiaknak – emelte ki a polgármester.

Bonyhád élen jár

„Kiemelkedően magas színvonalat képvisel Bonyhád a projektek számát és értékét tekintve, megyei összehasonlításban is” – ezt már Kőműves József tette hozzá az átadón. A kivitelező KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. vezetője fiával, Péterrel, valamint műszaki vezető kollégájával, Szabó Gáborral mondott köszönetet a város vezetésének, hogy egy újabb sikeres beruházáshoz járulhattak hozzá. Jó utat, balesetmentes közlekedést kívánt mindenkinek.

Vizin B.

Vissza