+
Bezárás Menü
0°C
2023. december 02.
Melinda, Vivien
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A lakosság biztonságérzete a legfőbb szempont

A Bonyhádi Rendőrkapitányság tevékenységében az elmúlt évben is a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének szinten tartása, az eredmények megőrzése volt a legfontosabb szempont. Több tekintetben is átlagos, szélsőségektől mentes időszakot zártak – összegezte dr. Marcsek Sándor.

folytatás az 1. oldalról

 

Bonyhád rendőrkapitánya kifejtette, a működési területükhöz tartozó 29 településen minimálisan emelkedett a bűncselekmények száma 2014-ben (594-ről 610-re változott), ugyanakkor ez kezelhető volt, sőt, mindennek ellenére javult több eredményességi mutatójuk.
Az alezredes a közterületen elkövetett bűncselekményekre külön kitért összefoglalójában, mert mint mondta, ezek nagyban befolyásolják a lakosok szubjektív biztonságérzetét. A statisztika tükrében arról számolt be, hogy e téren is tapasztalható némi emelkedés, de tendenciájában csökkenést látnak: 2012-ben 160, 2013-ban 112, az elmúlt évben 124 ilyen jellegű bűncselekményt regisztráltak.
A 14 kiemelten kezelt bűncselekményt figyelembe véve – folytatta – is némi emelkedést rögzítettek. Az egy évvel korábbihoz képest például több testi sértés, garázdaság, rongálás történt. Viszont jelentősen visszaesett az önbíráskodás esetszáma, a lopás és az orgazdaság. – A szervezeti értékelésben hangsúlyos eredményességi mutatók (minden vonatkozásukban) javultak 2013-hoz képest, amit az őrizetbe vett emberek számának növekedése is alátámaszt – világított rá a rendőrkapitány, aki a közlekedési bűncselekményekről is beszélt. Megjegyezte, az elmúlt évben tovább csökkent az ittasan okozott közlekedési balesetek aránya: a 37-ből 3 volt ilyen, amit a lakosság felelősségérzete mellett a hatékony rendőri kontrollra, szűrésekre vezetett vissza.
 
Dr. Marcsek Sándor rendőrkapitány
(fotó: Tolnai Népújság)
 
Dr. Marcsek Sándor munkájuk leginkább szerteágazó területét, a rendészetet is nagyító alá vette. Arról biztosított, hogy a párbeszéden és az együttműködésen alapuló rendőri munka 2014-ben is eredményesnek bizonyult. Szorosan kapcsolódik ehhez az ország további 19 megyéjére kiterjesztett projekt, amelynek révén több rendőr, több közterületi órában dolgozott, hogy a települések közbiztonsága javuljon – a több elfogást, előállítást is eredményező kezdeményezés idén is folytatódik.
 
Folyamatos párbeszéd
Bár a legkevésbé számszerűsíthető, nehezen mérhető a hatásfoka, mégis az egyik legfontosabb terület az alezredes szerint a bűn- és a baleset-megelőzés, valamint az áldozatsegítés. Úgy látja, e téren is eredményes munkát végeztek kollégái, amit a lakossági visszajelzések is megerősítenek. A Völgységi Önkormányzatok Társulása révén 2015-ben is folytathatják áldozatsegítő, bűnmegelőző programjukat.
Mindezek mellett idén is nagy hangsúlyt fektetnek az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel és az egyéb rendészeti feladatokat ellátókkal való együttműködésre, amely ugyancsak a hatékonyságot erősíti.
 
Közös gondolkodás
– A legutóbbi, hagyományos tavaszi tanácskozásunkon többek között arról egyeztettünk, hogy időszerűvé vált a városban néhány elkopott, rossz minőségű közlekedési tábla felújítása. De az is szóba került, hogy bizonyos szakaszokon – így a Perczel utca végénél, amely a Nepomuki Szent János híd tehermentesítése miatt egy ideje nagyobb igénybevételnek van kitéve – megrongálódott az aszfalt – nyilatkozta Filóné Ferencz Ibolya a Bonyhádi Rendőrkapitányság és az önkormányzat közlekedési egyeztetésére utalva.

 

Bonyhád polgármestere az elhangzottak tükrében hozzátette, a rendőrség és a város is örömét fejezte ki, hogy közös munkával és belügyminisztériumi támogatással idén kiépül a korszerű térfigyelő kamerarendszer, amelyet már régóta terveztek megvalósítani. Ugyancsak fontos területként került elő az új út, híd megépítésével járó új forgalmi rend kidolgozása. A városvezető a lehető legjobb megoldás érdekében közös gondolkodásra kérte a Közút és a Rendőrség munkatársait. Ahogy a Fáy Lakótelepen, a Széchenyi iskolánál reggelente tapasztalható közlekedési zsúfoltság hatékony és költségtakarékos kezelésénél is.
 
 
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz