+
Bezárás Menü
0°C
2023. november 30.
András, Andor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A megye zeneiskoláinak növedékei mérettek meg

Közel harminc diák mérette meg magát szerdán a második alkalommal megrendezett Tolna Megyei Vonós Versenyen, Bonyhádon.

A Bonyhádi Általános Iskola Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolája 2005 óta szinte minden évben szervez vonós találkozót a Tolna Megyei zeneiskolák hegedűs és csellista tanárai, valamint növendékei számára - tájékoztatott Elmauer József, az intézmény igazgatója.

Ezúttal négy-négy korcsoportban 14 hegedűs és 15 csellista mérte össze tudását, a legtöbben az egyes korcsoportban, hegedűvel indultak. A Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola, a paksi PRO Artis Alapfokú Művészeti Iskola, a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola és bonyhádi muzsikusok produkcióit neves zsűri – Antók Zsuzsanna gordonkaművész és Földesi Lajos hegedűművész, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem tanárai – értékelte. A legjobban teljesítő ifjú zenészek arany oklevéllel térhettek haza.

A bonyhádi növendékek közül Szőts Ármin (gordonka, I. korcsoport) és Hajas Levente (gordonka, II. korcsoport) érdemelt ki arany minősítést. Mindkettőjüket Színé Köntös Hedvig készítette fel a megmérettetésre. A szekszárdi ifjú zenészek közül az elismerés ezen fokát Trapp Viola Kata (hegedű II. korcsoport) és Miller Olivér (hegedű IV. korcsoport) érdemelte ki. Ők Authné Fuchs Márta vezetésével készültek fel. Dunaföldvárra arany oklevelet vihetett haza Klopcsik Kleopátra (hegedű II. korcsoport), akit Erdudac Adrienn készített fel. A paksi növendékek közül pedig Remmert Mirtill (hegedű IV. korcsoport), részesült a minősítésben. Őt Kiss Györgyi készítette fel.

A legjobbak közül a zsűri Szőts Ármint nívódíjjal is jutalmazta.

Szakmai fórum is a verseny

A megye zenei életében fontos szakmai fórum a verseny, amelynek keretében évről évre találkozhatnak a zeneiskolák vonós tanárai és legtehetségesebb növendékei – emelte ki Elmauer József . A rendezvény egymás produkcióit és a zsűri értékelését meghallgatva objektív képet, véleményt kapnak a munkájukról. A szakember hangsúlyozta, hogy a végeredménytől függetlenül mindenki nyertese ezeknek a versenyeknek, hiszen a felkészülés és a szereplés nagy szakmai fejlődést jelent a gyermekek hangszeres tanulmányaiban.

Forrás: Tolnai Népújság/Hargitai Éva

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz