+
Bezárás Menü
0°C
2018. május 24.
Eszter, Eliza, Vanessza

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Geotermális workshop Izlandon önkormányzatok számára

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2017-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A Műszaki Osztály lakossági tájékoztatója

Tisztelt Lakosság! Kedves Bonyhádiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bonyhád város helyi közútjain végzett aszfalt útburkolati hibák és kátyúk javításával kapcsolatos feladatok 2017. június 15-én befejeződtek. (A munkálatokra ajánlatkérés történt a közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó beszerzésekről szóló 1/2015(II.16.) számú együttes utasítás alapján. Hat kivitelezőtől érkezett ajánlat. A legkedvezőbbet adó kivitelező kapacitás hiányra hivatkozva végül visszalépett, így a következő legjobb (legolcsóbb) ajánlatot tevő nyerte el a feladatot.)

A munkák átvételére a Műszaki Osztály felmérése alapján, a feladatok elvégzése után került sor. A kivitelezést természetesen napi szinten ellenőriztük, a befejezés után pedig rögzítettük az elvégzett munka mennyiségét, pontos méretkimutatással. Ugyanakkor a végszámla még nem lett kiegyenlítve, arra csak a teljesítés igazolás és a teljesítmény nyilatkozat megléte esetén kerülhet sor.

Tudomásunkra jutott, hogy az említett feladaton kívül készültek egyéb, aszfalt burkolatú kapubehajtók a kivitelező és a lakók közötti külön megállapodás alapján, az érintett tulajdonosok finanszírozásában. Hangsúlyozzuk, hogy ezek nem részei az önkormányzati elszámolásnak, tehát semmiféle ráhatásunk nincsen, és nem is volt. Jóllehet, felhívtuk a kivitelező cég figyelmét arra, hogy ezen tevékenység párhuzamos folytatása félreértésekre adhat okot, és azt az önkormányzati megrendelés befejezését követően végezzék el, amennyiben igény van rá.

Arról is értesültünk – egyebek mellett a közösségi médiából –, hogy a kivitelező esti munkavégzést folytat. Ahogy tudomást szereztünk erről a lakossági panaszról, azonnal felvettük a kapcsolatot a céggel, és nyomatékosan felhívtuk a figyelmét arra, hogy ezt ne folytassa!

Tisztelettel:

Kozma Anikó

műszaki osztályvezető

Vissza