+
Bezárás Menü
0°C
2019. március 20.
Klaudia, Alexa
Bonyhád - Befektetőbarát település

Pályázati felhívás a sport és a civil szervezetek részére
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A Szent Erzsébet otthon javára gyűjtött a Bonyheart

A Szent Erzsébet otthon javára gyűjtött a Bonyheart

A zord február végi időjárás ellenére is szép számmal, mintegy százan jelentek meg nemrég a Bonyheart együttes jótékonysági koncertjén, Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. Az eseményen Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere is részt vett.

Az egykori gimnáziumi együttesből származtatható, alapvetően öttagú formáció tagjai közül ma is hárman egykori osztálytársak. Mintegy három éve zenélnek együtt, ez idő alatt összeérett a csapat és formálódott az ízlésük. Mint azt Fazekas József az együttes képviseltében elmondta, korábban kifejezetten rock zenét játszottak, nemrég azonban komolyzenei feldolgozásokkal is elkezdtek foglalkozni.Többek között Bach, Vivaldi, Paganini, Rossini műveit dolgozták fel, a dallamokhoz, ahol kellett, szövegeket írtak. Ezen felül saját szerzeményeik is vannak.

Ennek megfelelően alakult a jótékonysági est repertoárja, amelyben a nagyobbrészt képviselő komolyzenei feldolgozások mellett rock számok csendültek fel. Közöttük pedig versek hangzottak el Széplaky Géza színművész előadásában, aki a produkciókhoz énekhangjával hozzájáruló feleségével, Szemerédi Bernadettel együtt csatlakozott a formációhoz. A belépés díjtalan volt, az adakozott, aki akart. Így is szép összeg jött össze, amelyet a Bonyhádi Árpádházi Szent Erzsébet Otthonnak juttattak el.

Fazekas József beszámolója szerint az ötlet a következőképpen született. Egy ideje a saját örömükre már együtt zenéltek, és ráeszméltek, hogy szükségük van közönségre, visszacsatolásra is. Viszont ha már koncertet adnak, annak legyen valami jó célja – vélték a csapat tagjai. Tavaly a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola javára gyűjtöttek, de idén úgy gondolták, maradjon a befolyt összeg a városban. Most, hogy már egy teljes koncertnyi repertoárral rendelkeznek, további terveket is kovácsolhatnak , talán idén még egy szekszárdi adománygyűjtő zenés est is összejöhet majd.

A felkészülés nem könnyű, hiszen mindannyian munka mellett hódolnak a zenélés örömének, gyakran nehéz összehozni a heti egy próbát. Ugyanakkor lelkesen folytatják, tervezik, hogy tovább komolyzenei műveket dolgoznak fel, és új számokat írnak.

A zenekar tagjai
Kovács Gábor – minden, amit fújni lehet, így például klarinét, tenor szaxofon, furulya, okarina, oboa, továbbá hegedű és basszus gitár.
Bolbach János – ritmus-, basszusgitár, ének.
Ambach Ede – basszus-, ritmus- és szólógitár, billentyűs hangszerek.
Reisz Ferenc – szóló- és basszusgitár, bendzsó.
Fazekas József – ütős hangszerek.

Forrás: Teol.hu/Hargitai Éva

Vissza