+
Bezárás Menü
0°C
2019. július 22.
Magdolna, Magda
Bonyhád - Befektetőbarát település

ORSZÁGOS SVÁB SZÉPSÉGVERSENY JELENTKEZÉS
Videók

A Bonyhádi Termálfürdő nyári programkínálata

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Bálint-nap a Könyvtárban

Bálint-nap a Könyvtárban

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár felnőtt részlege a hagyományokhoz híven idén is meghirdette a Bálint-napi szavalóversenyt, amelyre kedden délután került sor. Nevezni egy szabadon választott költő szerelmes versével lehetett.

A zsűri tagjai voltak: Herczogné Sarlós Éva nyugdíjas pedagógus és Surján József nyugdíjas könyvtáros. A 14 szavaló a BÁI Arany János Gimnáziumból és a lengyeli VM DASZK Apponyi Sándor Mezőgazdasági SZKI-ból érkezett. A fiúk és a lányok szavalatai igen sokszínűek voltak: elhangzottak Dsida Jenő, Juhász Gyula, Radnóti Mikós és Petőfi Sándor versei is. Rövid szünetet követően a zsűri meghozta döntését. Első lett Katona Mária, Gál János: Szerelem, gyűlölet című költeményével (BÁI Arany János Gimnázium).
A második helyen Vadász Krisztián végzett, Ady Endre: Őrizem a szemed versével. A harmadikon pedig Varjas Nikoletta, aki Juhász Gyula: Szerelem? című művét tolmácsolta. Krisztián és Nikoletta a VM DASZK Apponyi Sándor Mezőgazdasági SZKI tanulója.
A dobogós helyezést elért növendékek oklevélben és könyvjutalomban részesültek. A szavalóversenyen részt vett valamennyi versmondó emléklapot kapott. A délután kellemes hangulatban telt, a szerelmes versek megidézték a magyar irodalom jeles alakjait. A hallgatóság így részese lehetett az „irodalom csodájának”, hála a szavalóknak – foglalta össze Csiki Éva, a bibliotéka munkatársa.

Vissza