+
Bezárás Menü
0°C
2022. január 20.
Fábián, Sebestyén
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Beteljesült a bonyhádi sportkedvelők álma

Beteljesült a bonyhádi sportkedvelők álma

Egy újabb mérföldkőhöz ért Bonyhád város élete, hiszen nemrég átadtuk a település egyik legjobban várt beruházását, a tavaly elkészült Városi Sportpályát. Az átadó jeles napjára ünnepséget szervezett városunk önkormányzata.

A Bonyhád Völgység Labdarúgó Club vezetése Bonyhád Város Önkormányzatával összefogva még 2017 novemberében, a sportszakmai célok elérése érdekében egy teljes körű, átfogó sportpálya-felújítási tervet dolgozott ki. A közös gondolkodás célja az volt, hogy 2-5 éves időtávlatban egy olyan beruházás alapjait rakják le, amelynek hasznát nemcsak a labdarúgó sportág, hanem a város teljes sportszerető rétege is kamatoztathatja. Az álmok 2019 februárjában váltak valósággá, amikor Magyarország Kormánya 1 567 180 000 forint célzott támogatást ítélt meg városunk sportfejlesztésére. Az elnyert támogatási összegből egymilliárd forintot fordítottunk a létesítmény korszerűsítésére, ehhez kapcsolódott a General Electric 154 millió forintos TAO támogatása és az önkormányzat 38 millió forintos önrésze, így mindösszesen 1 192 000 000 forintból válhatott valóra a bonyhádiak álma. 2020 február végén indultak a kivitelezési munkálatok, melyek november 13-ára készültek el. A Sport utcai ingatlan a fejlesztéseknek köszönhetően teljesen átalakult.

Az átadó ünnepség a Himnusz felcsendülésével indult, majd a köszöntő beszédek megtartására került sor. Elsőként Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg a jeles alkalomra szánt gondolatait. – 2016 és 2018 közt két kikötéssel vállaltam el a Bonyhádi Völgység Labdarúgó Club elnöki szerepét. Az első az volt, hogy a csapat megnyeri a megyei bajnokságot, a második pedig, hogy segítek olyan pályázati lehetőséget találni, melynek keretében teljesen megújul a sportpálya.  Mindkét kikötés beteljesült, de egyik sem az én érdemem. Előbbi a kiváló játékosoké, utóbbi pedig Magyarország Kormányáé – hangsúlyozta az államtitkár.

A beszédet követően Süli János, tárca nélküli miniszter és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár gratulált a bonyhádiaknak a beruházáshoz. A köszöntők végén, Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere szólt a helyiekhez. – Megtisztelő, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, bízom benne, hogy egy olyan létesítményt teremtettünk, ami a bonyhádiak egészségét fogja szolgálni –

A megnyitó beszédeket követően az Edda Művek frontembere, Pataky Attila kápráztatta el produkciójával a lelátón ülő nézőket, majd a 4x100-as „All Star” váltófutó csapat avatta fel a megújult sportpályát. A program fél hattól az NB1-es Paksi FC és a házigazda Bonyhád VLC barátságos futballmérkőzésével folytatódott, a nap zárásaként pedig tombolát sorsoltak, ahol értékes nyereményeket nyerhettek a szerencsések.

Vissza