„Ez a könyv olyan, mint Bonyhád, sokszínű, érdekes, megférnek benne egymás mellett a felvidéki, székely, német és cigány ételek egyaránt. Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan mi is –, mindenki talál az ételek között olyat, amely felidéz benne rég elfeledett ízeket, szülei vagy nagyszülei főztjét; vagy ha egy számára ismeretlen étellel találkozik, akkor érdeklődéssel főzi meg, mert az talán a szomszédjában elevenít fel hasonló nosztalgikus emlékeket.” Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Ferencz Zsolt és Schlitt Norbert mesterszakács az érdeklődők figyelmébe a Népcsoportok konyhája – Bonyhád ízei című, nemrégiben megjelent kiadványt. A reprezentatív, szép kiállítású albumot a város önkormányzata jegyzi kiadóként, a felvételeket Makovics Kornél fotóriporter készítette.
A maga műfajában úttörőnek tekinthető, a hagyományok fontosságát is hangsúlyozó mű bemutatója csütörtökön zajlott le a Solymár Imre Városi Könyvtárban. A rendezvényen a vendégek soraiban Filóné Ferencz Ibolya polgármestert is köszöntötte Kult Imréné moderátor. A kilencven oldalas kötetben a helybeli cigányság, németség, bukovinai székelység és felvidéki magyarság nyolc-nyolc jellegzetes receptje olvasható. Az említett nemzetiségek-népcsoportok képviseletében Kincses Ibolya, Lohn Zsuzsanna, Bíró Sándorné és Kolozsiné Gergely Cecília foglalt helyet a bemutatón és osztotta meg ismereteit a közönséggel. Étvágygerjesztőként ez úton is ajánlunk egy-egy különleges, megőrzésre méltó, finom ételt olvasóinknak. Cigányság: Káposzta bokolyival. Németek: Saures. Bukovinai székelyek: Tejfölös csirke máléval. Felvidéki magyarság: Tarkedli.