+
Bezárás Menü
0°C
2021. április 15.
Anasztázia, Tas
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Bonyhád pályázatból oldotta meg a vízelöntést

Bonyhád pályázatból oldotta meg a vízelöntést

A járványügyi helyzet miatt 2020. októberében fejeződött be Bonyhád önkormányzatának 229 665 900 forintos projektje. A közel 18 milliárdnyi értéket megóvó beruházás ugyan elkészült már tavaly ősszel, de a projekthez kapcsolódó szemléletformáló programokat csupán a pandémiás időszak enyhülésével valósíthatták meg.

A Csapadékvíz infrastruktúra fejlesztés Bonyhádon című TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatot teljes egészében támogatták a döntéshozók, így a városnak nem kellett plusz költséget fordítania a megvalósításra.
A fejlesztés a Völgység patak és a hozzá kapcsolódó vizes árkok vízelvezetését javította. Mintegy százezer köbméternyi víz felfogása vált lehetővé, szinte megduplázva a korábbi kapacitást. Zsiliprendszer és víztározók is szerepeltek a projektben. A régi, ám jó állapotú zsilip megmaradt, de épült egy új is, mellyel a szintén új tározóteret üríthetik le. Az önkormányzat költséghatékony módon a saját területét is biztosította a beruházás megvalósulásához.
A tervezés során gondoltak az ökoszisztémára is, hiszen a vizes élővilág élettere biztosított maradt.
A rendkívüli áradások és felhőszakadások okán felgyülemlő víz immár nem kerülhet bele a városi csatornákba, s nem veszélyeztetheti a környező mezőgazdasági illetve ipari területeket.
A TOP-2.1.3-15-TL1-2016-00047 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Vissza