+
Bezárás Menü
0°C
2021. január 18.
Piroska
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Döntött a bizottság: a 30 érvényes pályázat mindegyikét támogatták

Döntött a bizottság: a 30 érvényes pályázat mindegyikét támogatták

A július 20-ai határidőig beérkezett 30 érvényes pályázat mindegyikét támogatta a Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság. Kersák Tamás elnök a július 30-ai döntést követően elmondta, a rendelkezésre álló 5,6 millió forintból megközelítőleg 3,6 millió forinttal segítették a rászoruló családokat, igénylőket. A fennmaradó kétmillió forint abba a tartalékalapba került, amit a járványügyi helyzet esetleges újbóli visszatérésénél bármikor megnyithatnak. Hangsúlyozta, a lakosság mellett az önkormányzatra is plusz terhet rótt a veszélyhelyzet, például a járványügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzésével. – Bízunk benne, hogy nem lesz második hulláma a járványnak, de ha mégis, akkor ez az összeg kiindulásként a rendelkezésünkre áll – tette hozzá Kersák Tamás.

A bizottsági elnök meglátása szerint valamennyi pályázó elégedett lehet a döntésükkel, tekintettel arra, hogy szinte mindenki megkapta a remélt támogatás maximumát. Emlékeztetett, négy opció szerepelt a felhívásban: az internet és kábeltelevízió-előfizetéshez történő hozzájárulás egy évig; a közüzemi díjak (ivóvíz- és csatorna, valamint távfűtés) időszakos átvállalása, tartozások rendezése; hús- és füstölt árut forgalmazó kereskedelmi egységben felhasználható utalvány; digitális oktatási eszköz vásárlásához anyagi segítségnyújtás. Külön-külön mindegyik esetében 50 ezer forint volt a maximálisan nyújtható támogatás. A pályázók többet is megjelölhettek, a bizottság tagjai döntöttek a támogatás mértékéről.

Kersák Tamás arra is kitért összefoglalójában, hogy továbbra is él a #bonyhadosszetart bankszámla. Oda a jövőben is bárki elutalhatja azt az összeget, amellyel a helyi közösséget szeretné támogatni.

Számlaszám: OTP 11746036 - 15415187 - 10390003

Kedvezményezett: Bonyhád Város Önkormányzata

Vizin B.

Vissza