+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 28.
Gedeon, Johanna, Hanna
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Egy igazán sikeres nap, autók nélkül

Egy igazán sikeres nap, autók nélkül

– Több éve csatlakozik Bonyhád az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz, az idei Autómentes Nap az utóbbi időszak legsikeresebb rendezvénye volt, köszönet érte mindazoknak, akik résztvevőként, vagy szervezőként csatlakoztak hozzánk – hangsúlyozta Vizin Balázs, a város kommunikációs munkatársa.

 

A program a BÁI Széchenyi István Általános Iskola parkolójában zajlott, reggel zumba bemutatóval kezdődött, amelyhez több száz gyermek csatlakozott. A további kínálat is igen színesnek és színvonalasnak bizonyult. Volt egyebek mellett interaktív KRESZ oktatás és teszt, valamint egy tanpálya is, amely a biztonságos közlekedés elsajátítást hivatott segíteni.

 

Filóné Ferencz Ibolya polgármester a megnyitón hangsúlyozta: a város számára fontos, hogy a környezettudatosság és az egészséges életmód a mindennapok szerves része legyen. Egyebek mellett ezért szervezték meg az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával az Autómentes Napot, és minden évben bekapcsolódnak az Európai Mobilitási Hét programsorozatba is. – A szerdai, remek program életre hívásában nagy szerepet vállalt Metz Csilla, az önkormányzat munkatársa, valamint a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ dolgozói, elismerés illeti őket – emelte ki a városvezető.

Vizin Balázs hozzátette, a nap célja nemcsak az oktatás, hanem a szórakoztatás is egyben. Ezt többek között a HegeShow extrém kerékpáros bemutató is biztosította, ahogyan a biciklis felvonulás is, amelyekhez szintén több százan csatlakoztak.

Az Autómentes Nap részeként hirdették ki a Mozdulj Bonyhád! elnevezésű pontgyűjtő verseny eredményeit is, tekintettel arra, hogy az egész éven átívelő programsorozat célja szintén az egészséges életmód, valamint a szabadidő hasznos eltöltésének hangsúlyozása. A környezettudatosságra nevelés azonban ezzel nem ért véget: ugyancsak délutántól vette kezdetét az ÖKO-napi rendezvény, amely szintén sikeresnek bizonyult a minden korosztálynak szóló, interaktív programkínálatával.

A rendezvényt nem mindennapi dobbemutató, tombolasorsolás és a Csurgó zenekar koncertje zárta. A programok mellett párhuzamosan véradást is szerveztek a Széchenyi iskolában.

Forrás: Tolnai Népújság

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz