+
Bezárás Menü
0°C
2020. november 24.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Az Atomerőmű KSE Bonyhád bajnoki menetrendje
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Elhunyt Perczel Ági néni

Elhunyt Perczel Ági néni

Fájdalommal tudatjuk, hogy Bouquet Frigyesné Perczel Ágnes, „Ági néni”, életének 99. évében elhunyt. Perczel Ágnes 1920. október 23-án született Perczel Béla (Béla IV.) legfiatalabb gyermekeként. Apja a „Hűséggel a Hazához” mozgalom elindítója, bátyja, Perczel Bertalan, az utolsó bonyhádi Perczel volt.
Bár az élet többször tovasodorta Bonyhádról, kötődése megmaradt. E kötődés nem csak a család miatt volt erős, hanem szoros kapcsolat fűzte a bonyhádiakhoz is. Fontosnak tartotta, hogy élő legyen a Perczel-hagyomány. Berti bácsi halála után ő fogta össze a szerteágazó Perczel családot. Minden március 15-én példát mutatva koszorúzott a családja nevében Perczel Mór honvéd tábornok sírjánál, Bonyhádra hívta a Perczel leszármazottakat. Sokszor vendége volt a Perczel-napoknak, korát meghazudtoló frissességgel beszélt a fiatalokhoz, lelkesítve őket a Perczel-hagyományok ápolására. Szerény, mélyen vallásos lelkülete nagy bölcsességgel, humánummal párosult. Segített, ahol csak tudott. Adott jó szívvel, vállalt társadalmi feladatokat, éltette a hagyományt.
Talán a sors akarta, hogy Ági nénit kedves szentje, Kis Szent Teréz napján, október 1-jén ölelte kebelére a Teremtő. Ági nénit Alsónyéken helyezik örök nyugalomra férje, Bouquet Frigyes mellé. Bonyhád Város Önkormányzata osztozik a család fájdalmában.

Vissza