+
Bezárás Menü
0°C
2022. július 02.
Ottó, Ottokár
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Elmauer Mihály kapta az idei Anikó-díjat

Elmauer Mihály kapta az idei Anikó-díjat

A szép hagyományt folytatva, a Bonyhádi Gondozási Központ karácsonyi ünnepségén adta át az Amrein család az Anikó-díjat, amivel 2018 óta az év szociális gondozójának és ápolójának mondanak köszönetet. Idén Elmauer Mihály részesült az elismerésben.

– Nagyon sűrű év áll mögöttünk, ahol nemcsak a megszokott gondozási-ápolási feladatokat végeztük el Bonyhádon, illetve a járási településeken, hanem küzdöttünk továbbra is a pandémiával, néha kínkeserves időszakot hagytunk magunk után, hiszen a lebetegedések, a kedves ellátottaink távozása mindannyiunkat próbára tett, megviselt – emelte ki köszöntőjében Sebestyén Orsolya. A Bonyhádi Gondozási Központ intézményvezetője hangsúlyozta: „nem kötelességből látjuk el a hivatásunkat, abban érezhető a szívünk, a lelkünk, hiszen ezt a munkát csak így lehet végezni. Az évek alatt egy nagy egységben működő intézménnyé váltunk. A többi telephellyel karöltve, egymást segítve, kiegészítve zajló munkavégzésünk eredménye, hogy Bonyhád városában egy olyan intézmény jött létre, ahova jó betérni, és ahol az idősek, a családok és a rászorulók szeretnek, tisztelnek és megbecsülnek minket. Ennek egyik ékes bizonyítéka a város által alapított Molnár Józsefné díj is, amellyel a település vezetése a szociális szférát értékeli, ismeri el. Ezt a díjat ugyan egy ember kapja – idén Ritter Adél vehette át –, mégis úgy éreztük, hogy valamennyien részesültünk ebben, hiszen azáltal, hogy a városházán fogadott bennünket polgármester asszony, a képviselő-testület, ott köszöntöttek és kedves szavakkal illették a szociális terület valamennyi dolgozóját felemelő érzésben volt részünk – fogalmazott az intézményvezető, aki ezt követően csokorba gyűjtötte az év legemlékezetesebb pillanatait. Az önkéntes munkáktól a kirándulásokon és a „karantén bulikon” át a karitatív kezdeményezésekig, számos élmény, hatás érte az időseket és az őket segítő gondozókat, munkatársakat egyaránt. – Köszönetet szeretnék mondani polgármester asszonynak, Ibolyának, aki a szívén viseli az intézményünk sorsát, és az év minden napján számíthatunk a segítségére. A hivatal dolgozóinak, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre. A klubtagjainknak, kollegáimnak, gondozónőknek, sofőröknek, az irodai munkatársaknak a sok önzetlen segítségért, amit az intézményért, a csapatszellemért megtettek. Szeretném, ha a továbbiakban is ilyen lendületes és összetartó csapat lennénk, hiszen együtt mindenre képesek vagyunk! – fogalmazott Sebestyén Orsolya. Végezetül, de nem utolsó sorban az Amrein családnak lehetünk hálásak – folytatta –, akik egy nemes célt határoztak el még 2018-ban. Ugyanis akkor alapították meg az Anikó-díjat, az év szociális gondozójának és ápolójának járó elismerést. Azóta minden év decemberében egy alapellátásban dolgozó kolléga szakmai elhivatottságát, példaértékű szerepvállalását jutalmazzák a kitüntetéssel. Idén Elmauer Mihálynak mondtak köszönetet, aki 2004-től erősíti a gondozási központ csapatát. A szociális gondozó elérzékenyülve mondott köszönetet a díj adományozóinak és a kollégáinak, mint fogalmazott: ő csak a hivatását végzi. Azt mondta, ha újra pályaválasztás előtt állna, ugyanezt az utat választaná.

A város polgármestere is csapat tagja

– Mindig nagy örömmel jövök ide, és nem csak ilyenkor, hanem az év valamennyi napján – ezt már Filóné Ferencz Ibolya hangsúlyozta köszöntőjében. Bonyhád polgármestere felidézte: több mint 40 évvel ezelőtt, kisiskolásként járt először ebben az épületben, amikor az osztálytársaival ők is olyan szép karácsonyi műsorral kedveskedtek az időseknek, mint azok a fiatalok, akik a mostani programon szerepeltek. Azóta eltelt több évtized, de egy dolog változatlan: szeretetet adni, másokra figyelemmel lenni a legnagyobb öröm. A gondozási központ ma az egyik legfontosabb feladatot látja el lelkiismeretesen, kiváló szakmai színvonalon. – Hálával tartozom nekik a munkájukért, azt pedig köszönöm, hogy a csapat tagjának tekintenek, a jövőben is mindent megteszek, hogy segíthessem őket, az ellátottakat és a családokat – mondta a város vezetője.

Vissza