+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 29.
Auguszta
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Író-olvasó találkozók, színes programok és megannyi olvasni való várta az érdeklődőket

Író-olvasó találkozók, színes programok és megannyi olvasni való várta az érdeklődőket

Író-olvasó találkozók, színes programok és megannyi olvasnivaló várta az érdeklődőket a Perczel Kertben, a XX. Völgységi Könyvfesztiválon. Vasárnap véget ért a Perczel Kertben a három napos rendezvény, a XX. Völgységi Könyvfesztivál. Mint arról már korábban beszámoltunk, színes programokkal, rengeteg olvasnivalóval, író-olvasó találkozókkal várta az érdeklődőket a szervező Solymár Imre Városi Könyvtár és Bonyhád Város Önkormányzata. A pénteki nyitó ünnepségen Szabó Tibor a város alpolgármestere kiemelte, a tavaly elmaradt könyvfesztivál ellenére az olvasók nem pártoltak el a könyvektől. Ebben a városi könyvtár munkatársai is segítettek, hiszen házhoz vitték az olvasni valót és különböző kvíz- és nyereményjátékokat indítottak. Sor került a kitüntetések, valamint a rajz- és logópályázatok eredményhirdetésére is.

KÉPGALÉRIA

A „Könyvtártért, a Kultúráért – Díjat” Terescsényi Katalin érdemelte ki, aki szorgalmas, kitartó munkájával segítette a könyvtár életét. A „Kedvenc mesehősöm a Perczel Kertben rajzpályázatra” összesen 85 diák rajza érkezett be, ebből 22 főt díjaztak. Sor került a logó pályázat eredményhirdetésére is, ahol több, mint 30 pályamű közül Jauch Melinda alkotása lett a befutó.

A péntektől vasárnapig tartó fesztiválon főként az olvasóknak kedveztek a bonyhádiak, de a könyvek iránt kevésbé érdeklődők is megtalálták a számukra izgalmas programokat. Többek közt vízjáték, lángshow, buborék koncert, gyermek programok, látványos tűzzsonglőr előadás, de közös futás is színesítette a könyvfesztivál programjait.

Az előadók között több bonyhádi vonatkozású írót is megismerhettek a résztvevők. Pénteken este hét órától Koller Mártonné, Emlékeim Bonyhádról és a bonyhádiakról című könyvének bemutatóján vehettek részt az érdeklődők. Szombaton 15:00-kor volt Steigervald Krisztián: A generációk harca: hogy értsük meg egymást? c. könyvének bemutatója. Délután 5-től Ferencz Orsolya és Karalyos Gábor, Bonyhádi kötődések címmel beszélgettek a színpadon, majd este fél nyolctól Steib György, A bonyhádi cipőgyár története című könyvének bemutatója kapott teret az emelvényen. 

A felállított standoknál a rendezvény egésze alatt kedvezményesen vásárolhattak könyveket az olvasni vágyók és természetesen a legkisebbek is jól szórakoztak a kézműves foglalkozásokon, egyéb gyermekprogramokon.

 
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz