+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 19.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Ismét megmutatta erejét a közösség összefogása

Ismét megmutatta erejét a közösség összefogása

Ma délután ünnepélyes keretek közt átadtuk a megújult majosi templomot és a hozzá tartozó közösségi épületrészt. A beruházás alapját a Miniszterelnökség 100 millió forintos támogatása képezte, ehhez kapcsolódott Bonyhád Város Önkormányzata és a katolikus egyház támogatása. Az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, városunkat Filóné Ferencz Ibolya polgármester képviselte.

Nagy érdeklődés övezte a ma délután 17:00 órakor kezdődő Majosi Katolikus Templom átadó ünnepségét. A beruházásnak köszönhetően teljesen megújult a kápolna épülete, amit Felföldi László főtisztelendő püspökatya szentelt fel.

A II. világháború idejében a Majosra érkező, kitelepített bukovinai székelyek elsődleges feladatukként tekintették a hitük gyakorlásának megteremtését, hiszen a településen akkoriban csak evangélikus templom létezett. A mai katolikus templom épülete hajdan egy paraszti-polgári házként funkcionált, ezt alakították át templommá. Az idő múlásával a kápolna épülete és a környezete erős romlásnak indult, amin a kisebb beavatkozások már nem jelentettek hosszú távú megoldást.

A településen néhány évvel ezelőtt megalakult egy tenni akaró csapat, Majos Értékeiért Egyesület néven. Kiutat keresve a nehéz helyzetből, az egyesület úgy döntött, hogy elindítja a kápolna felújítását és egy közösségi tér kialakítását a római katolikus értékteremtés és a közösségi tenniakarás jegyében.

A saját források a szakszerű tervezést, engedélyeztetést tették lehetővé, de hamar körvonalazódott, hogy önerőből nem valósítható meg a koncepció. A fordulópontot Magyarország Kormányának támogatása és a térségre jellemző széleskörű összefogás eredménye hozta el.

A templom felújításának és a közösségi tér megépítésének alapját Gulyás Gergely miniszter úr támogató közbenjárása és a Miniszterelnökség 100 millió forintos támogatása képezte. Ehhez kapcsolódott Bonyhád Város Önkormányzata és a katolikus egyház támogatása.

Büszkék vagyunk, hogy egy újabb helyi értéket tudtunk megvédeni. Ez nem valósulhatott volna meg a széleskörű összefogás nélkül, ami Bonyhádot és a térséget mindig is jellemezte.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz