+
Bezárás Menü
0°C
2018. július 16.
Valter

Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Geotermális workshop Izlandon önkormányzatok számára

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2017-es évről


A Bonyhádi Termálfürdő nyári programtervezete

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Ízek, színek, változatos rendezvények és külföldi vendégek

Ízek, színek, változatos rendezvények és külföldi vendégek

A XVII. Tarka Marhafesztivál két évforduló révén is különlegességnek számít. Egyrészt idén negyven éve annak, hogy város lett Bonyhád: ez a jubileumi programsorozat megjelenik a ma és holnap zajló rendezvényen is – hangsúlyozta Filóné Ferencz Ibolya polgármester csütörtökön a Városházán tartott sajtótájékoztatón. Ugyancsak kerek, huszadik évfordulója van a Hochheim városával kötött partnerségnek, ennek apropóján pedig ünnepi programokat szerveztek a német településről érkezett küldöttségnek.

Érdekesség, hogy a fesztiválon legkevesebb négy polgármester ad egymásnak találkozót, hiszen – közölte Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke – nemcsak Hochheim, hanem Treuchtlingen és Wernau első embere is tiszteletét teszi a Völgység székhelyén.


A térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye ezúttal is színes és minden korosztálynak szóló programokkal, igazi közösségi élménnyel várja az érdeklődőket – emelte ki Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa. Hozzátette, az esemény megújult honlapján (tarkamarha-fesztival.hu), illetve a város közösségi felületén (facebook.com/bonyhadvarosoldala) friss információkat találnak az érdeklődők – többek között az idén bevezetendő ételkülönlegességről, a Bonyhádi Boci Buci-ról is olvashatnak, ami várhatóan a fesztivál egyik kedvenc csemegéje lesz. De azokat is gasztronómiai élmény várja, akik a hagyományos ökörsültet, avagy más marhahús étket részesítenek előnyben.

Ezt erősítette meg dr. Füller Imre, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója, aki mindenekelőtt arra az országos agrárfórumra hívta fel a figyelmet, amely pénteken – a hagyományokat követve – nyitóeseménye lesz a fesztiválnak.

Juhász Józsa, a művelődési központ igazgatója részletesen áttekintette a színes programokat, amelyek két napon át gyakorlatilag szünet nélkül követik egymást.

Végezetül Filóné Ferencz Ibolya kifejezte reményét, hogy a 2017-es fesztivál kiváltképp különbözni fog a következőtől: már amennyiben egy sikeres pályázat révén jövő tavasszal megvalósulhat az az új városközpont, amely Bonyhádnak új minőséget, lehetőségeket – és új fesztivál helyszínt – ad.

Forrás: Tolnai Népújság/Szeri Árpád

Vissza