+
Bezárás Menü
0°C
2021. október 23.
Gyöngyi
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Ízelítőt adtak felkészültségükből a Kvízelítőn

A '90-es évek nagy sikerű televíziós vetélkedőjének: a Vágó István által vezetett Mindent vagy semmit! mintájára zajlott egy remek hangulatú program nemrég a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

A kérdező ezúttal nem a „kvízprofesszor” volt, hanem Gruber László, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium pedagógusa, az intézmény Kvízklubjának vezetője – aki nem mellékesen már megannyi televíziós műsorban próbára tette tudását. Jóllehet, most nem neki kellett bizonyítania felkészültségét, hanem annak a kilenc csapatnak, akik csatlakoztak a bibliotéka falain belül első alkalommal életre hívott Kvízelítőhöz.
 
Gruber László vezetésével zajlott a remek hangulatú Kvízelítő
(fotók: bonyhad.hu)
 
 
A selejtezőkkel kezdődött a program, a tematikus és a villámkérdések során gyűjthettek pontot az együttesek, amiket összeadva alakult ki a sorrend, élen a legjobb négyessel, akik a fináléba jutottak. A döntőben csak úgy „szárnyalt” a Stein Ármin Krisztián-Vendég Bence duó, egészen az aranyéremig, őket az Illés Rebeka-Dóra András páros követte a dobogón, megelőzve Wiandt Pétert és Tanner Martint, illetve Takács Nórát és Takács Péter Györgyöt. A közönségdíjat pedig dr. Kolta Lászlóné vehette át.
 
 
A gyorsaság is számított a felkészültség mellett
 
A résztvevőknek Kult Imréné, a könyvtár igazgatója, valamint Filóné Ferencz Ibolya gratulált. Bonyhád polgármestere – aki a közönség soraiból szintén bekapcsolódott a kvízjátékba – reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása a közösségteremtés szempontjából is fontos akciónak.
 
 
A közönség is bekapcsolódott a játékba
 
Gruber László is ezen az állásponton volt, majd arra emlékeztetett, hogy intézményükben nagy hagyománya van az elmetorna ezen formájának. Megjegyezte, vannak olyan kvízklubos növedékei, akik már több tízezer kérdést megválaszolva, nagy rutinra tettek szert, és ezt a mindennapok során is kamatoztathatják, merthogy ez az egyik fő célja a szabadidős tevékenységnek.
 
Jó élményekkel és ajándékokkal gazdagodva
zárták a vetélkedőt a csapatok
 
Vissza