+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 28.
Gedeon, Johanna, Hanna
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Jó célt szolgál a város által biztosított támogatás

Jó célt szolgál a város által biztosított támogatás

A közösségteremtés jegyében jött létre az idei, immáron 17. alkalommal életre hívott Völgységi Roma Nap is, amelynek szombaton a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ szabadtéri színpada adott otthont.

Kora délutántól várta az érdeklődőket a szervező Bonyhádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, amelynek elnöke, Kálozdi Józsefné elmondta: a szórakoztató és a gasztronómiai programok mellett hagyomány, hogy ilyenkor adják át a szorgalmas fiataloknak járó tanulmányi ösztöndíjat. Az általános iskola harmadik osztályától jutalmazzák és motiválják a növendékeket, akik példát mutatnak társaiknak. A hármas átlagú bizonyítvány a minimum feltétel. Idén összesen 48 bonyhádi roma diákot díjaztak, a tanulmányi átlaguknak megfelelően 10-17 ezer forinttal, sőt, a legjobban teljesítők még könyvutalványt is átvehettek.

– Szívből örülök annak, hogy a város által biztosított működési forrás jelentős részét a felnövekvő generáció támogatására, ösztönzésére fordítja a roma nemzetiségi önkormányzat – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, aki megköszönve a szervezők meghívását, részt vett a program nyitányán. Egyúttal arról biztosította a Kálozdi Józsefné vezette önkormányzatot, hogy akárcsak az eddigiekben, a jövőben is számíthatnak a város vezetésének segítségére, a közös munkára.

Kora estétől a jó hangulaté, a színpadi műsoroké és persze a finom falatoké volt a főszerep a rendezvényen, amelyre a környező településekről is többen ellátogattak.

V. B.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz