+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 29.
Auguszta
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Jól haladnak a szakemberek a Perczel-kastély és a sportpálya felújításával

Jól haladnak a szakemberek a Perczel-kastély és a sportpálya felújításával

Mint ismeretes, Bonyhád Város Önkormányzata a 1048/2019. (II.18.) kormányhatározat értelmében 1.567.180.000-, Ft sportinfrastruktúra fejlesztési célú támogatásban részesült, amelynek keretében felújításra és részbeni átalakításra kerül a Perczel u. 44. szám alatti Perczel Kúria és Park, valamint a Városi Sportpálya.

A Perczel-kúria felújítására a tervezést, engedélyeztetést és közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására már 2019-ben lefolytattuk. A felújítás befejezése 2020. október 31.
A bonyhádi műemléki védelem alatt álló épület felújításának főbb műszaki tartalma: a főépület rendezvényközponttá alakítása, a belső udvar felőli kortárs szélfogóval történő bővítése, a nyílászárók és a tetőhéjazat cseréje, az udvari épületben szálláshelyek, belső parkolók kialakítása. A rossz állapotú kerítés átépítése, felújítása is a fejlesztés célja. A parkban megújulnak a növényfelületek (részben újra telepítéssel) és új térkőburkolatok is készülnek.
A kivitelezés során számos látványos, és a külső szemlélő számára kevésbé látható részfeladat már befejeződött: elkészült mind az utcai, mind az udvari épületen a tető- és födémszerkezet megerősítési munkálatai, új cserepezés, bádogozás került rá. A pinceszinten az alapozási, míg a két épületen az alap és a koszorú szinti megerősítési munkálatok is lezárultak. Megkezdődött a vakolás, és már dolgoznak a gépész, valamint a villamossági szakkivitelezők. Az udvarban már megkezdték a térkövezést, a járdák és a parkolók építését, valamint a kerítés felújítását.
A városi sportpálya fejlesztését egy hosszadalmasabb engedélyezési eljárás előzte meg, de itt is egy sikeres közbeszerzési eljárásról számolhatunk be. Az SZ+C Stúdió Kft. lett a kivitelező, akinek a munkaterületet februárban adtuk át, a teljesítési határideje 2020. október 22.
A tervezés során célunk volt egy olyan komplex sportinfrastruktúra kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy minél szélesebb sportági kör követelményeinek, feltételeinek feleljen meg, és egyúttal egy kisváros lakosságának szabadidős sportolási igényeit a lehető legteljesebb módon szolgálja ki.
Röviden a műszaki tartalomról: lelátó épület bővítése új öltözőkkel, technikai helyiségekkel, energetikai korszerűsítése. A lelátó befogadóképességének növelése 296 főre, új karbantartó épület építése, meglévő öltöző épület bővítése. A meglévő centerpályát felújítjuk, vízelvezetéssel, öntözőrendszerrel, pályavilágítással, 9300 négyzetméter élőfüves felülettel. A centerpálya körül egy új, rekortán burkolatú, 6 sávos futópálya kerül kialakításra, továbbá az ugró és dobó atlétikai ágak fogadására alkalmas 900 négyzetméteres felület is része a beruházásnak. A labdarúgókat szolgálja az élőfüves edzőpálya, vízelvezetéssel, öntözőrendszerrel, pályavilágítással, 5300 négyzetméter élőfüves felülettel. Az utánpótlás-nevelés érdekében, egy sikeres pályázat után az MLSZ-nél egy nagypályás műfüves létesítmény megépítésére nyertünk támogatást. Mindezen építményekhez társul egy 2800 négyzetméteres, 48 állású parkoló, kerékpártárolóval, valamint kerítésrendszer, és kamerák védik majd a megújuló sportinfrastruktúra beruházásunkat.
Akárcsak a Perczel-kúriánál, itt is arról tudjuk tájékoztatni önöket, hogy jó ütemben halad a sportpálya kivitelezése. A futópálya talajstabilizációja, az új kerítés és a kiszolgáló épület falazata már elkészült. A meglévő épületben, ahol a szolgálati lakások felújítása mellett új vendégöltöző kerül kialakításra a vakolási munkálatok befejeződtek és az új tetőcserép is felkerült az épületre. Jelenleg az alap gépészeti és villamossági szerelések vannak napirenden, továbbá a külső közműépítés, az út, valamint a parkoló talaj megerősítési munkálatai folynak.
Bonyhád Város Önkormányzata
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz