+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 18.
Andrea, Ilma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt!

Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt!

Az idei évben 15. alkalommal szervezte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Országos Könyvtári Napokat. Ilyenkor az ország valamennyi könyvtára összefog. A Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt! projekt keretében minden korosztályra gondolva állítottuk össze programjainkat!

Hétfő

Az állatok világnapja alkalmából meghirdetett „Magyarország védett madarai” rajzpályázat eredményhirdetésével kezdtük a hetet.

Kedden megemlékeztünk az aradi vértanúkról és Trianonról mini kiállítások keretében.

Szerdán délelőtt kisgyermekes anyukáknak szerveztünk programokat. Zenés, verses foglalkozást tartott Nagy Rita pedagógus, az Egészségfejlesztő Iroda munkatársai ételkóstolóval és receptekkel várták az érdeklődőket majd „Alfa klub” keretében kötetlen beszélgetés zajlott az „Alfa” generáció nevelésének sikereiről és nehézségeiről Dobó Krisztina pszichológussal. Délután Manyika klubban felkészülés a télre volt a téma az időseknek. Később Juhász Iván bonyhádi fiatalember mutatta be az Egy háború öröksége című sci-fi regényét.

Csütörtök

Délelőtt vendégünk volt Beck Andrea a Titoktündér könyvsorozat szerzője, aki interaktív rendhagyó órát tartott második osztályos tanulóknak.

Délután a kisiskolásoknak mesedélutánnal és hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozással kedveskedtünk.

Késő délután fórumot tartottunk. Szeretnénk egy Perczel emlékszobát itt a könyvtárban, ehhez hívtunk meg szakavatott embereket!

Péntek

Péntek reggel egy játékra hívtuk a lakosságot Találj könyvet Bonyhádon! címmel. Könyveket csomagoltunk be és veszítettünk el Bonyhádon a városközpontban, Kaszinó téren és a Perczel kertben. Nem kellett mást tenni, mint egy szelfit küldeni nekünk így további sorsoláson lehetett részt venni! Évről évre egyre sikeresebb ez a játékunk. ????

Szombat délután Kéméndi Tamás harmonikaművész volt a vendégünk egy pályázatnak és a Völgységi Múzeumnak köszönhetően. Szóló műsorában számos klasszikus zenei csemege, jazz- és világzenei feldolgozás került bemutatásra.

Vasárnap rendkívüli nyitvatartással vártuk az érdeklődőket. A Dobogó Egyesület ügyességi akadálypályát állított fel, ahol minden korosztály kipróbálhatta magát. A 10 millió fa bonyhádi csoportja is részt vett gyerekeknek szóló játékokkal.

Köszöntöttük a könyvtári „leg”-eket. Többek között a legidősebb, legfiatalabb beiratkozott olvasónkat, legtöbb könyvet kölcsönzőt és van egy családunk akinek minden tagja be van iratkozva és aktív használója a könyvtárnak. Kisorsoltuk az egész heti helyesen megoldott totónak és keresztrejtvénynek nyereményeit.

A Colonia Alapítvány szervezésében közösségi virágültetés volt a Perczel kertben.

A nap zárásaként az Ültess fát és olvass alatta könyvet című pályázatnak köszönhetően Acer platanoides olmsted (oszlopos korai juhar) fát ültettünk Tóth István Zsolttal, aki mesélt a fákról és hogyan bánjunk velük.

Schnell-Nagy Erika intézményvezető

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz