+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 29.
Auguszta
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
„Köszönjük, hogy vannak nekünk!”

„Köszönjük, hogy vannak nekünk!”

Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony vezetésével idén is sokan és sokat dolgoztak azon, hogy egy szép programmal kedveskedjenek a város szépkorúinak idősek napja alkalmából. Polgármester asszony köszöntőjét követően Feke Pál előadóművész lépett színpadra és varázsolt remek hangulatot a Sportcsarnokba. A program a Rittinger Étterem által készített finom vacsorával folytatódott. Köszönjük Önöknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a városi rendezvényt. Isten éltesse még nagyon sokáig valamennyiüket!

Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony köszöntője:

 

„Nem vágyom semmire, csak szeretetben élni,

S a Jó Istentől, amíg élek, egészséget kérni!

Kívánom, hogy Ti is a szeretetet lássátok,

A felkelő napokat is jó egészségben várjátok!”

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves vendégeink!

Nagyon sok szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket Idősek Napi rendezvényünk alkalmából!

Az idézet egy Nagykovácsiban élő amatőr költőnőtől, Varga Jenőné Haller Ibolyától származik. Ő egyike azon nyugdíjasnak, aki kedvtelésből ragad tollat és viszi papírra a gondolatait. Nagyon sok élettapasztalatból, érzésből, jó és rossz élményekből egyaránt merítkezve. A dolgos évek után ő vélhetően ebben találta meg a mindennapok célját, az alkotás örömét. Szívből remélem, hogy Önök is ismerik ezt az érzést és abban is bízom, hogy a mai este ez a közös élmény is hozzájárul a szabadidejük tartalmas eltöltéséhez!

„Becsüljük meg és tiszteljük az időseket!” – hangzik el gyakorta, leginkább ilyenkor: október 1-jéhez közeledve. De mit is tehetünk mi, fiatalabb generáció azért, hogy szüleink, nagyszüleink valóban megbecsülve érezhessék magukat? Erre leginkább Önök tudnák megadni a választ! A mi feladatunk az, hogy tudásunk, erőnk és lehetőségeink legjavát adva, féltő gondossággal forduljunk Önökhöz. Meghallgatva és megértve Önöket!  Tesszük ezt gyermeki szeretettel és kötődésből, családi indíttatásból, baráti gesztusként, vagy emberi kötelességtudattól vezérelve. Legyen szó az élet bármely területéről, vallom, hogy az idősek felé fordulni, a szavukat meghallgatni és megérteni sosem késő.

Kedves Bonyhádi Idősek!

Hogy a hétköznapok során minden szavukat meghalljuk-e, azt nem tudom, csak remélem. De azt tudom, hogy minden erőnkkel ezen vagyunk! Többes számban fogalmaztam, hiszen a Bonyhádi Gondozási Központ elhivatott munkatársai nélkül nem tudtuk volna az elmúlt időszakban sem olyan szintre emelni az ellátás színvonalát, amely minden túlzás nélkül kijelenthető: példaértékű. Ezt nem csak mi, az intézményt fenntartók látjuk így, hanem Önök, az idősektől kapott visszajelzések is ezt erősítik meg bennünk. Utóbbi pedig mindennél fontosabb! Városvezetőként, az idős polgáraink felé különösen érzékeny emberként higgyék el nekem, szívmelengető és megnyugtató érzés, hogy mindazok, akik igénybe veszik a Gondozási központ szolgáltatásait jó kezekben vannak a mindennapok során. Részese vagyok az intézmény életének – egy kicsit jobban is talán, mint az elvárható lenne. De örömmel teszem, mert engem is feltöltenek azok a programok és közös élmények, amelyeket együtt élhettünk, élhetünk át.

Hálás szívvel köszönöm!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A mai nap az ünnepről szól. Mégis szót kell ejtenünk arról a valóságról mely körül vesz minket. Tudom, hogy a felhőtlen kikapcsolódást ma is beárnyékolja az ismeretlentől a jövőtől való félelem, a bizonytalanság érzése. A szomszédunkban zajló háború az egész világot súlytó gazdasági és energia válság olyan élethelyzeteket teremt melyekkel sokunk még nem találkozott. Természetes, hogy mindannyiunkban megfogalmazódnak kérdések. Mi vár ránk? Elég lesz -e a nyugdíjam a számlákra, élelemre? Hogyan váltom ki a legszükségesebb gyógyszereim? Lesz-e elég tüzelőm a télre?

Kedves Bonyhádiak!

Túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon! Mindenkit megviselt a világjárvány okozta kötelező távolságtartás, a közösségi programok hiánya, a beszűkült emberi kapcsolatok. De ha visszagondolnak egy széleskörű összefogással segítettük mindazokat, akik a veszélyhelyzetben magukra maradtak volna. Mindazokat, akik saját ellátásukról nem tudtak gondoskodni.

Bármennyire is szeretném, én sem tudom mit hoz a jövő. De azt megígérem, hogy akárcsak a világjárvány idején, Magyarország kormányával közösen, mindent megteszünk az Önök egészségéért, biztonságáért. Aki úgy érzi segítségre szorul forduljon hozzánk bizalommal. Számíthatnak ránk, nem engedjük el a kezüket!

Kedves Időskorú Polgáraink!

Végezetül, ismételten a köszönet hangján szólok valamennyiükhöz.

Legfőképpen a bizalmukért vagyok hálás, és amellett, hogy viszonozzuk, tesszük a dolgunkat Bonyhád, és minden itt élő ember érdekében.

Reméljük, hogy a nekünk adott hitükben sosem fognak csalódni. Bízom abban, hogy az elkövetkező években is viszonozhatjuk mindazt a jót, amit adtak nekünk – és nem csak ezen az egy, kiemelt ünnepnapon, hanem a hétköznapok részeként is.

Nagyon sokan fogtunk össze a mai program sikeréért, kérem fogadják szeretettel!  Ezúton is köszönöm valamennyi kollégám közreműködését!

Kellemes időtöltést, jó szórakozást, a vacsorához pedig jó étvágyat kívánok mindannyiuknak! Isten éltesse Önöket még nagyon sokáig! Köszönjük, hogy vannak nekünk!

 

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz