+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 16.
Csongor, Joakim
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Különleges fa egy nem mindennapi találkozás emlékére

Különleges fa egy nem mindennapi találkozás emlékére

Filóné Ferencz Ibolya meghívására Bonyhádra is ellátogatott csütörtökön az Oscar-díjas filmrendező, Jiří Menzel. A sokak által ismert és kedvelt cseh szakember Tolna megyei körútja részeként kereste fel a völgységi várost, ahol a Perczel-kertben elültetett egy fát a település polgármesterével.

- Piros virágú vadgesztenyét ültettünk, amely olyan különleges, mint a mai alkalom – fogalmazott Filóné Ferencz Ibolya, aki örömét és köszönetét fejezte ki a filmrendezőnek, hogy ittléte során Bonyhádot is felkereste. A városvezető a találkozást létrehozó szekszárdi televíziós szakembernek, Kindl Gábornak is hálás volt, és ennek jeléül valamennyiüknek átadott egy-egy bonyhádi ajándékcsomagot.

Mint elhangzott, nem először járt Tolna megyében Jiří Menzel - aki a beszélgetések során mindvégig bizonyította szerénységét és kiváló humorát. A filmrendező baráti kapcsolatban áll Kindl Gáborral, akinek meghívására most három napon át tartó eseménysorozat vendége. Látogatásának fő apropója, hogy 50 évvel ezelőtt, 1966-ban jelent meg a mozikban a cseh alkotó - Oscar-díjat kapott - filmje: A szigorúan ellenőrzött vonatok.

Vizin B.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz