+
Bezárás Menü
0°C
2023. december 01.
Elza
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Mentés másként, cél a föld megóvása

Több Tolna megyei magánszemélyhez, intézményhez hasonlón a völgységi város önkormányzata is csatlakozott a Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra hívja fel az emberek, vállalatok, kormányok figyelmét. A bonyhádiak március 28-án este (nemcsak egy órára, hanem egész éjszakára) lekapcsolták a Városháza díszvilágítását. Az önkormányzat mellett a helyi Perczel Mór Szakközépiskola is szervezett figyelemfelhívó akciót.

folytatás az 1. oldalról

 

„Adj egy órát a földnek!” – hirdették megmozdulásokkal a kerisek

(fotó: Perczel iskola)

 

Szintén a környezetvédelem jegyében hívta életre még pénteken a Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskola az ÖKO-napi rendezvénysorozatát. A Fritzné Csaba Rózsa koordinálásával megvalósult kezdeményezés zárásaként egy látványos performanszt mutattak be a diákok a Városháza előtt, a Föld Óráját szimbolizálva. A résztvevőket Filóné Ferencz Ibolya köszöntötte, aki örömét fejezte ki a kezdeményezés láttán. A polgármester arra emlékeztette a megjelenteket, hogy már számos, a környezetvédelem jegyében szervezett programot valósított meg közösen az iskola és az önkormányzat. Jelezte, hogy a május 15-i TeSzedd! akciót is ez fogja jellemezni. A várostisztasági naphoz reményei szerint rajtuk kívül még sok helyi intézmény, civil szervezet és önkéntes csatlakozik majd, hogy közösen szorgoskodjanak szeretett településük szebbé tételén.
 
 
Filóné Ferencz Ibolya köszönetet mondott a
programért valamennyi diáknak,
az iskola vezetésének, tanárainak
(fotó: bonyhad.hu)
 
A WWF Föld Órája akció 9. alkalommal valósult meg, szombaton – helyi idő szerint – 20:30 és 21:30 között a világ 162 országának több mint 7000 települése 60 percre lekapcsolta épületei díszvilágítását, az éghajlatváltozás hatásai ellen való küzdelem jegyében. Az interneten olvasható összefoglalók szerint a Föld Órája programsorozat 2007-ben indult Sydneyből, s 2014-ben már 162 ország több mint hétezer települése vett részt a kampányban.
 
 
 
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz