+
Bezárás Menü
0°C
2021. április 15.
Anasztázia, Tas
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Négy üzemcsarnokkal bővült a Bonyhádi Ipari Park

Négy üzemcsarnokkal bővült a Bonyhádi Ipari Park

Négy üzemcsarnokkal bővült a Bonyhádi Ipari Park. A közel 800 millió forintból megvalósult beruházás jó példája a gazdaságfejlesztésnek és a munkahelyteremtésnek – hangzott el a szerdai projektzáró rendezvényen, amelyen Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Sebestyén Miklós, az építtető Bonyhádi Ipari Park Kft. ügyvezetője adta át a beruházást.

– Az ipari park első csarnokát 2015-ben adtuk át, azóta „gombamód” szaporodnak a létesítmények, ezzel együtt az új munkahelyek is – emelte ki köszöntőjében Potápi Árpád János. Az országgyűlési képviselő azt mondta, mára a bonyhádi az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági térséggé vált. Ezt igazolják a számok és azok a vállalkozások is, akik a fejlesztés mellett tették le a voksukat. – A gazdaság újraindítását tekintve a város jó példája lehet annak az előremutató építkezésnek, amely remélhetőleg az egész országot jellemzi majd a járványhelyzetet követően – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Filóné Ferencz Ibolya is gratulált a több mint 3,7 hektár területen megvalósult beruházás határidőre történő elkészültéhez. Bonyhád polgármestere úgy fogalmazott, hogy ismét beérett a közös gondolkodás és munka gyümölcse, amely a cégek mellett a város javát is szolgálja, hiszen tovább növekszik az adóerő-képesség. – Már dolgozunk azon a felhíváson, amellyel megszólítjuk azokat a cégeket, akik szintén betelepülnének az ipari parkba, ugyanis – a kormányzati törekvésekkel összhangban – folytatnánk a terület bővítését – vetítette előre a polgármester, aki beszéde végén megköszönte mindazok munkáját, akik szerepet vállaltak a mostani beruházás sikeres megvalósításában.

Sebestyén Miklós is csatlakozott a városvezető által elmondottakhoz. A fejlesztést koordináló, megvalósító Bonyhádi Ipari Park Kft. ügyvezetője szerint is van igény a terület további bővítésére a munkahelyek megőrzése és újabbak létrehozása érdekében.

A Bonyhádi Ipari Park Korlátolt Felelősségű Társaság és Bonyhád Város Önkormányzata konzorciumában, a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00004 azonosító számú, „Iparterület fejlesztése Bonyhádon” című projektet valósította meg, amely 480.000.000 Ft, 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásból áll. Négy csarnok valósult meg a terveknek megfelelően, ahol különböző nagyságú épületek biztosítják a beköltöző, különböző területen dolgozó vállalkozások számára a működésükhöz szükséges infrastruktúrát. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt fizikai befejezésének napja: 2021.02.28.

Vizin B.

Vissza