+
Bezárás Menü
0°C
2020. november 24.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Az Atomerőmű KSE Bonyhád bajnoki menetrendje
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”

„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”

Bonyhád Város Önkormányzata idén ismét csatlakozott az Európai hulladékcsökkentési héthez.

Mi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2009 óta minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés, melynek keretében a csatlakozott önkéntesek, intézmények, vállalatok, önkormányzatok saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei év kiemelt témája a
„Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!”
A programról bővebben a https://hulladekcsokkentesihet2019.hu/ oldalon olvashat.

A “megtermelt” szeméthegyek nemcsak a szemünket bántják, hanem a környezetünkre is negatív, romboló hatással vannak. Pusztítják, mérgezik az állatvilágot, és az elhagyott szemétből káros anyagok oldódhatnak ki, amelyek szennyezik természetes vizeinket és ivóvízbázisainkat. Ez hosszú távon a mi egészségünkre is káros hatással van.
Az elmúlt 40 évben világviszonylatban megduplázódott a háztartási hulladék mennyisége és évente további 1-2 százalékkal nő.
A hulladékképződés megelőzése alapvető fontosságú a hulladékgazdálkodáson belül, és az erőforrásaink ilyen mértékű pazarlása arra is figyelmeztet bennünket, hogy természet adta készleteink végesek, és azokkal a mostaninál sokkal takarékosabban kell bánnunk. Tehát: „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!”
A hulladékcsökkentési hét keretén belül november 18 – november 22. között naponta megjelenő hulladékcsökkentési tanácsokat osztunk meg online felületen.
Vissza