+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 29.
Auguszta
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Olimpiákat megjárt edző is emlékezik a BÖSZ hírlevélben

Olimpiákat megjárt edző is emlékezik a BÖSZ hírlevélben

A járványveszély következményeiről természetesen szó esik a Bonyhádi Öregdiák Szövetség friss hírlevelében is. Ezzel együtt ismét számos érdekes és tartalmas írás olvasható az online újságban. A cikkeket Filó Tamás, a BÖSZ elnöke és Kirchné Máté Réka szerkesztő jegyzi.

„A járványhelyzetre való tekintettel idén rendhagyó módon, az online térben zajlott a gimnáziumi ballagás” – szól a beszámoló a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium végzős diákjainak búcsújáról. Andorka Gábor, az intézmény igazgatója a következő jó tanáccsal látta el az Alma Matert elhagyó fiatalokat: „Mindig és minden körülmények között meg kell látnunk a jót, ott is, ahol mások számára ez felfoghatatlan, érthetetlen.” .
Négyoldalas interjú mutatja be Szauder Gábor öregdiákot. A viszonylag nagy terjedelem indokolt, hiszen a bonyhádi középiskola egykori tanulója az elmúlt évtizedekben világszínvonalú teljesítményt mutatott fel – még ha ez nem is túlzottan ismert a széles nyilvánosság előtt. A jelenleg Kanadában élő Szauder Gábor ugyanis négy nemzet sportolóit juttatta el olimpiára! Azaz, edzői tevékenységének köszönhetően Görögország, Magyarország, Szlovákia és Kanada szinkron­úszói bizonyíthattak az ötkarikás játékokon. Gimnáziumára így emlékezett: „– Fantasztikus négy évet töltöttem a bonyhádi gimnáziumban, az atlétikaedzések hangulata feledhetetlen. Ónodi tanár úr szerepe meghatározó a sportkarrieremben, az ő személyisége, a sport iránti alázata és szeretete indított el az utamon, amiért rendkívül hálás vagyok.”
A Tabló című sorozat újabb részében az 1911-ben végzett osztály tanulóinak, illetve közülük néhánynak felnőttkori sorsa tárul fel. „Koritsánszky Viktor a kölesdi gyógyszerész-dinasztia meghatározó tagja lett”, Agárdi Ede biológus-ornitológus pedig „a Mecsek madárfajait kutatta. A Magyar Ornitológusok Egyesületének alapító tagja, madártojás- és fészekgyűjteményét a pécsi Janus Pannonius Múzeum őrzi.”
Elismerés a kiváló tanulóknak
Az iskola hagyományaihoz híven, a ballagás alkalmával átadták a Lotz Jánosról elnevezett érdemérmeket a gimnáziumi években kimagasló eredményeket elért diákoknak. Az érdemérem arany fokozatában részesült: Berta Csaba Zsolt, Böndör Márton, Czárth Csenge Zsófia, Farkas Boróka, Márton Ferenc. Ezüst fokozatában: Bocz Csenge, Goják János, Kolozsi Liliána, Markó Tamás, Murányi Fanni. Bronz fokozatban pedig: Fazekas Mátyás, Klemm Fanni, Lóki Hanna, Németh Lilla Gréta, Péter Eszter, Ruip Gergő Máté, Sánta Dalma, Szabó Dániel, Szabó Máté, Tresch Alexandra, Vörös Fanni. A ballagó diákok szavazatai alapján az év tanára díjat Lovász Csilla, a magyar nyelv és irodalom tanára vehette át. Filó Tamás BÖSZ-elnök a hírlevélben gratulált a díjazottaknak, illetve minden maturandusnak. „Kívánom a Bonyhádi Öregdiák Szövetség vezetősége nevében, hogy találják meg számításukat úgy további tanulmányaik, pályakeresésük során, mint a magánéletben való boldoguláskor.”
 
Forrás: Teol.hu
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz