+
Bezárás Menü
0°C
2023. december 02.
Melinda, Vivien
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Rekordszámú válogatott atléta

Rekordszámú válogatott atléta

A nyár első felében számos versenyen kellett bizonyítani a bonyhádi atlétáknak. Az elmúlt időszak korosztályos versenyein 5 atléta vívta ki, hogy a címeres mezben képviselhesse hazánkat. Ez rekord az AC Bonyhád történetében! A nagy világversenyekre felkészítő négy nemzet (cseh-szlovén-szlovák-magyar) viadalokon a junioroknál Kontra Margit diszkoszvetésben a dobogó 3. fokára állhatott, míg Böndör Dániel rúdugrásban a 4. helyen végzett, Papp Zsófia gerelyhajító a 6. hellyel zárt. Az ifjúsági korosztályban Varga Lőrinc 800 m-en és Schvara Anna rúdugrásban egyaránt a 4. helyen végzett.

Nagy megmérettetés állt Schvara Anna előtt, hiszen június elején elérte az első alkalommal megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Bajnokságon való részvétel jogát 370 cm-es ugrásával. A két éve keresztszalag-szakadást szenvedő fiatal atlétalány felépülését követően kezdett a rúdugrással foglalkozni, és mondhatjuk, hogy a semmiből rögtön a nemzetközi porondon találta magát. A Grúzia fővárosában megrendezett versenyen, az amúgy igen erős európai mezőnyben a 17. helyen végzett a nagyon magas kezdőmagasság ellenére.

Örömteli volt még nyáron a szintén rúdugró Böndör Dániel teljesítménye, aki bajnoki címet szerzett korosztályában és 490 cm-es idei legjobbjával vezeti a magyar felnőtt szabadtéri ranglistát is. Ki kell emelni még Varga Lőrinc középtávfutó teljesítményét, aki háromszor javított egyéni csúcsot és korosztálya fiatalabbjaként a legjobb 800 m-es futók közé verekedte be magát.

A korosztályos magyar bajnokságokon az alábbi dobogós helyezések születtek:

U23:

Berg Szabolcs 110 m-es gátfutás 3. hely

Juniorok (U20):

Böndör Dániel rúdugrás 1.

Papp Zsófia gerelyhajítás 2.

Kontra Margit diszkoszvetés 3.

Lafferthon Viktória rúdugrás 3.

Ifjúságiak (U18):

Varga Lőrinc 800 m 2.

Kocsis Kata 2000 m akadály 2.

Katona Kitti magasugrás 3.

Serdülők (U16):

Balogh Péter 100 m-es gátfutás 3.

A nyár a továbbiakban sem telik teljes pihenéssel, többen érintettek a július végi Magyar Bajnokságban, ahol a felnőttek között kell bizonyítani, illetve nagy megmérettetés lesz még a szeptember 9-10-ei csapatbajnokság.

Forrás: AC Bonyhád

#bonyhadvarosoldala

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz