+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 29.
Auguszta
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Remek élményekkel zárták az idősek a bikali kirándulást

Remek élményekkel zárták az idősek a bikali kirándulást

A „Társadalmi célú civil szervezetek támogatása 2019” projekt révén ebben az Őszirózsa Alapítvány ismételten megszervezte az éves kirándulást az Őszirózsa Alapítvány a Bonyhádi Gondozási Központ Idősek Klubjának illetve az Idősek Otthonának az ellátottjai részére. Idén utunk célpontjául a Bikali Élménybirtokot választottuk.

A hagyományosan megszervezésre kerülő program minden évben nagy jelentőséggel bír, melynek alapvető célja, hogy enyhítsük az idős emberek magányát, színesebbé tegyük a mindennapi életüket, lehetőséget biztosítsunk a szabadidő hasznos eltöltésére. Szervezett útjainkkal arra törekszünk, hogy egyrészt - lehetőségeinkhez mérten - megismertessük hazánk nevezetességeit, esetleg felelevenítsük a múltbéli élményeket, másrészt pedig, hogy ellátottjainkat kizökkentsük a mindennapok monotóniájából, az élmények útján biztosítva lehetőséget a feltöltődésre, kikapcsolódásra, egyúttal erősítve a valahová tartozás érzését.
A kirándulás szeptember 7-én került megszervezésre. A reggeli órákban kezdtük meg utunkat, 43 fővel; 33 idős ember, 10 kísérő segítségével, akik az elesettebb, támogatást igénylő ellátottakat segítették a nap során. A Birtokot bejárva betekintést nyerhettünk a korabeli élet mesterséges, de élethű világába, mely már a puszta látványában is szórakoztató programot jelentett, míg a vállalkozó kedvűek akár jelmezekbe is bújhattak. A nap során vidám színdarabok, kézműves programok, majd egy finom ebédet követően egy lovagi torna látványaival szórakoztak a résztvevők. A sok séta, mozgás és esemény hatására kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva értünk a napunk végére.
Valamennyi résztvevő nevében köszönjük az Önkormányzat támogatását, amely nagy segítséget nyújtott a program megvalósításában.

        Kiss-Kelemen Eszter
           kuratóriumi elnök
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz