+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 19.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Siker a kultúrában

Siker a kultúrában

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár egyesülete, a Könyv-Kultúra Közhasznú Egyesület nagy sikert tudhat maga mögött. A„Kultúr Szalon” Civil szerveződések a Solymár Imre Városi Könyvtárban a bonyhádi kulturális élet színesítése céljából című pályázatával 1 234 308 Ft-ot nyert a pécsi Erősödő Civil Közösségek pályázatán.

Az Erősödő Civil Közösségek (ECK) pályázati program az Emberség Erejével Alapítvány koordinálásában valósul meg. A támogatási program keretében 2020-ig, három éven keresztül évente 100 millió forintos nagyságrendű összegre pályázhatnak szervezetek és informális csoportok, Baranya, Somogy és Tolna megyében megvalósuló programokkal.
Az Emberség Erejével Alapítvány célja az ECK segítségével a civilek láthatóvá tétele, a közösségépítés, az állampolgársági öntudat, a demokráciafejlesztés, a szervezet-erősítés, a mindennapokban az emberek közötti bizalom, a kapcsolatok és együttműködések, a civil közösségek erősítése. A Könyv-Kultúra Egyesület ezekkel a célokkal összhangban kért támogatást régi és új klubjai működtetéséhez, melyet az Alapítvány támogatásra méltónak ítélt. A kluboknak, köröknek a bonyhádi városi könyvtár ad otthont. Júniusban indul útjára a Civil Kultúr Kör, melynek első vendége Kepes András lesz a Völgységi Könyvfesztiválon. Támogatást kapott a Kipp-Kopp diafilm klub, melynek köszönhetően a résztvevő családok új kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg. Hasonlóképpen részesült támogatásban a Kreatív Csajok Kézműves Klub is, mely szeptembertől nagy mértékben segítheti a könyvár versenyeinek jutalmazását. Megalakul a Bonyhádi Irodalmi Kör, melynek keretein belül lehetősége nyílik a helyi és környékbeli irodalombarátoknak, hogy találkozzanak. A kör nemcsak azt a célt szolgálja, hogy az ide járók megbeszéljék olvasmányélményeiket, hanem hogy a helyi vagy környékbeli írók is találkozhassanak. Elindítjuk a Régi idők mozija klubot, ahol megelevenednek a régi idők mozijainak sztárjai.
Az új klubok szeptemberben indulnak, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

Forrás: Matisz Nóra

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz