+
Bezárás Menü
0°C
2019. február 18.
Bernadett
Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Sokszínű kultúránk megőrzése a fesztivál célja

Sokszínű kultúránk megőrzése a fesztivál célja

Augusztus 3. és 5. között rendezik meg a Völgység fővárosában a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivált. A hagyományőrző csoportok 1990 óta találkoznak a fesztivál keretében, amelyet Magyarország mellett Romániában, Ukrajnában és Lengyelországban rendeznek meg. A rendezvényhez Bonyhád 1997-ben csatlakozott – mondta Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének (BSZOSZ) elnöke.

A programsorozat a Keleti-Kárpátok, valamint a Dnyeszter középső szakasza által határolt tájegység kulturális sokszínűségét hivatott bemutatni, és az onnan elszármazott népcsoportok közötti kapcsolat megőrzését elősegíteni – tette hozzá Illés Tibor. A sorrendben 29. fesztivált az egykor Bukovinában élt nemzetiségek együtteseinek részvételével rendezik meg, emellett mindig hagyományőrző csoportok fellépése, kiállítások színesítik a többnapos programot.

 

 

A Völgység fővárosában tavaly egy új elem, a székely lakodalmas köré épült a Találkozások. Idén a pénteki megnyitó után „Keresztelő” címmel kezdődik színpadi műsor a művelődési központban. Ezen a külföldi csoportok mellett fellép a Bukovina Néptánccsoport és Népdalköre, valamint az Izményi Székely Népi Együttes gyermektánccsoportja. Szombat délután Székely sorsok címmel nyílik kiállítás a könyvtárban, ezt követően innen indul az utcai felvonulás. Majd 17.30 órától a Mulatságok Bukovinában színpadi műsor veszi kezdetét a Petőfi-iskola udvarán felállított fesztiválsátorban. A táncház vezetője Radák János lesz, közreműködik a Csurgó zenekar. Vasárnap a külföldi és külhoni egyesületek a környező településeken mutatják be műsorukat.

Forrás: Teol.hu/Balázs László

Vissza