+
Bezárás Menü
0°C
2023. november 30.
András, Andor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Társasház épülhet a korábbi Keri helyén

Társasház épülhet a korábbi Keri helyén

Fontos kérdésekről hozott döntést legutóbbi ülésén a város vezetése. Többek között arról határoztak, hogy a „Keri” épületét társasházi lakások kialakítására hasznosítanák.

Valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal csütörtöki tanácskozásukon a város vezetői. A képviselő-testületi ülés első felében beszámolókat hallgattak meg és fogadtak el. Ezt követően megválasztották a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) új vezetőjét. Erre azért kerülhetett sor, mert a jelenlegi vezető, Filczinger Emőke július 31-ével közös megegyezéssel kérte közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését. A megüresedett álláshelyre pályázatot írt ki még korábban a képviselő-testület, a június 30-ai ülésen pedig már arról határozhattak, hogy Dani Beátát bízzák meg a feladattal augusztus 1-jei határidővel öt éves időtartamra. – A ma tárgyalt napirendi pontok közül talán a legfontosabb következik – így vezette fel a 114. számú előterjesztést Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere indoklásként hozzátette: az önkormányzat tulajdonát képező 77. helyrajzi számon, Széchenyi tér 18. alatt található ingatlan (közismert nevén a Keri épülete) hasznosításáról legkorábban a június 30-ai ülésükön dönthettek. Az előzményeket tekintve kifejtette, a 9362 négyzetméter nagyságú, úgynevezett kivett középiskola megnevezésű ingatlan 2016 áprilisa óta a Tolna Megyei Szakképzési Centrum (TMSZC) vagyonkezelésében volt. A TMSZC Perczel Mór Technikum és Kollégium oktatási tevékenysége a Széchenyi tér 18. szám alól átkerült a Jókai utca 3. szám alá. Ezért 2022 januárjában a TMSZC a Széchenyi tér 18. szám alatti ingatlan vagyonkezelési jogáról lemondott, és egyúttal kezdeményezte a vagyonkezelési szerződés módosítását, amelyre áprilisban került sor. A képviselő-testület által elfogadott Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) áttekintette a bonyhádi ingatlanpiaci helyzetet, a kereslet-kínálat alakulását az elmúlt három évre vonatkozóan. A dokumentum cselekvési terve a fiatalok helyben tartása érdekében már megfogalmazta új lakások építését, mint beavatkozási eszközt e cél elérésére. Az újak kialakítására egyik lehetséges helyszín volt a Perczel Mór Szakközépiskola épülete. Bonyhád Város Önkormányzata tehát már az FVS elfogadása kapcsán megfogalmazta törekvését, miszerint javítani kívánja a bonyhádi lakáshelyzetet. – Több szóbeli megkeresés is érkezett az ingatlan hasznosításával kapcsolatban. Valamennyi vállalkozó elképzelése egybecseng az önkormányzatéval: mindannyian társasház kialakításában gondolkodnak – világított rá Filóné Ferencz Ibolya. Mindezek tükrében arra kérte a képviselő-testület tagjait, hogy a városfejlesztési stratégiával összhangban, támogassák az épület oly’ módon történő hasznosítását, hogy azt pályázat útján társasház építési szándékkal hirdesse meg hasznosításra az önkormányzat. Támogatták a döntéshozók a javaslatot. Akárcsak a Bonyhádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) létrejöttét. Filczinger Ágnes jegyző elmondta, a fórumok tevékenysége helyi szinten összehangolja a közösség és az együttműködés, a megelőzés és gyógyítás, a rehabilitáció és a kínálatcsökkentés szervezeteinek és intézményeinek munkáját.

 

Támogatták a Majos NB III-ban történő indulását

Szintén a csütörtöki tanácskozáson határoztak a város vezetői a Majosi Sportegyesület kérelméről. Mint ismeretes, a csapat a 2021/22-es Tolna Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban 1. helyezést ért el. Az együttes 2022. június 12-én a Nyíregyházi Spartacus II. csapata ellen megnyert osztályozóval kivívta az NB III-ban való indulás jogát. Az egyesület idén már 6 millió forint támogatásban részesült a városi sportkeret tavaszi felosztásakor, amelynél 10 millió forint tartalékot különített el az önkormányzat – arra a célra, ha valamelyik klub osztályt vált. Most ezt a tartalékot szavazták meg a majosiaknak. Az ülés végén a Nádasdi utca folyamatban lévő felújításához is közel 30 milliós többletforrást rendeltek, mivel az aszfalt felbontása után vált világossá, hogy a korábban beállított 48 milliós költségvetés nem lesz elegendő a beruházás komplex megvalósítására.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz