+
Bezárás Menü
0°C
2019. február 18.
Bernadett
Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Több száz embert mozgatott meg a folklórfesztivál

Több száz embert mozgatott meg a folklórfesztivál

Huszonkilencedik alkalommal is jól sikerült a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál. A résztvevő együttesek és az érdeklődők is jól érezték magukat.

A pénteki szálat felvéve a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál szombati programsora is kiállításmegnyitóval vette kezdetét Bonyhádon. A városi könyvtárban Dr. Szőts Zoltán, a Völgységi Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a „Bukovinai székelyek Bácskában” című tárlatot.

Közben a Perczel kertnél gyülekeztek a fesztiválon résztvevő csoportok. Színes és népes tömegük innen a Petőfi Sándor általános iskoláig, a délutáni színpadi műsor helyszínéig vonult, közben több helyen is megállva és tánccal örvendeztetve meg az érdeklődők jelentős táborát.

A délutáni előadás a Mulatságok Bukovinában címet kapta, mivel annak keretében a szervezők szándéka szerint az egész éves ünnepkört bemutatták a fellépők. Aki pedig a publikum soraiból estére már nem csak nézni szerette volna hogyan ropják a csoportok, az a táncházban ki is bontakozhatott.

Vasárnap a hagyományos „kitekintő” keretében a megye környező településein léptek fel a külhoni és külföldi csoportok. Dombóváron a madéfalvi, Hőgyészen a román, Kisdorogon a csernakeresztúri és a dévai, Kétyen az ukrán, Cikón pedig a lengyel együttes mutatkozott be.

Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke a rendezvényt értékelve tudatta, a kitűzött célokat sikerült elérniük, mindenki jól érezte magát, egy jó hangulatú rendezvényt bonyolítottak le, amely iránt a közönség érdeklődése is nagy volt. Erre remek példa a felvonulásra Bonyhád központjában összegyűlt tömeg. Mint elmondta, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének tagságát 31 együttes képviselte, ezen felül három külhoni és három külföldi csoport is részt vett a fesztiválon. A szombati programok becslésük szerint mintegy 800 embert mozgattak meg.

Forrás: Teol.hu/Hargitai Éva

Vissza