+
Bezárás Menü
0°C
2023. március 27.
Hajnalka, Alpár
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
TOP-on a munka: közel 1,8 milliárd forint pályázati forráshoz jutott Bonyhád

TOP-on a munka: közel 1,8 milliárd forint pályázati forráshoz jutott Bonyhád

– Nagyon vártuk már azt a napot, amikor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elért sikereink kapcsán (TOP) megoszthatjuk örömünket a városlakókkal. Sokan és sokat dolgoztunk a pályázatok előkészítésén, most egy új korszak kezdődik az életünkben: a megvalósítás ideje – mondta a témában tartott május 9-i sajtótájékoztatón Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere megköszönte a támogatást, különös tekintettel Magyarország Kormányának. Megjegyezte, a sikeres pályázati szereplés révén 4,3 milliárd forint lett a város idei költségvetése, amelyből minden eddiginél több, 62 százalék a fejlesztés aránya – és ez még tovább növekedhet, ha a többi projekt is kedvező elbíráslásban részesül.

– A most elnyert közel 1,8 milliárdos forrásból olyan beruházásokat, fejlesztéseket valósíthatunk meg, amelyek pozitívan befolyásolják Bonyhád jelenét és jövőjét, ezáltal valamennyi lakos életét – ezt már dr. Égi Csaba, a város alpolgármestere tette hozzá.

– Ahogy az előkészítő munkában, úgy a megvalósításban is számíthat a segítségünkre Bonyhád! – jelentette ki Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője ugyancsak örömmel beszélt a pályázati sikerről, amely mint hangsúlyozta, nem csak Bonyhádot érinti, hiszen a projektek túlmutatnak a város határain. – A Kormány elkötelezett a helyi gazdaság fejlesztése, a munkahelyteremtés és a családok támogatása mellett, a TOP-os pályázatok pedig valamennyi korosztályt érintenek – erősítette meg az államtitkár.

A beruházások néhány főbb jellemzője:

A Völgységi Ipari Park bővítési lehetőségeinek megteremtése
300.000.000 Ft
A projekt eredményeként a helyi gazdaságfejlesztést és a munkahelyteremtést támogató csarnok épül a működéshez szükséges közművekkel és szilárd burkolatokkal ellátva. A létesítmény mérete összesen 4.000 négyzetméter.
Az előkészítő tevékenységek, azaz a földterület vásárlása, a tervezés és a közbeszerzés lefolytatása a következő feladat.

Agrárlogisztikai Központ létesítése Bonyhádon
450.000.000 Ft
Az agrárlogisztikai központ megépítésével raktárépület, hűtő-, szállító-, és rakodó tér, csomagoló központ jön létre. A fejlesztés célja a helyi termelők által megtermelt termények igény szerinti raktározása, hűtése és csomagolása.
Már a tervek engedélyezési eljárása folyik, majd a kiviteli szintű tervek elkészítését követően a közbeszerzési eljárás lefolytatása a következő lépés.

„A Váraljai Parkerdő turisztikai vonzerejének fejlesztése”
331.796.984 Ft
A projekt célja a turisztikai fogadóterület fejlesztése: a tavak környezetének rendezése és a tábor területén lévő kiszolgáló épületek korszerűsítése mellett a gyermekes családok számára játszóterek kialakítását foglalja magába.
Kiviteli szintű engedélyes tervekkel rendelkezünk, a közbeszerzési eljárás kiírása rövid időn belül várható.

Férőhelybővítés és infrastrukturális fejlesztés a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvodában
350.000.000 Ft
Öt óvodai feladatellátási helyet fejlesztünk a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda tagintézményei közül: a bonyhádi Ficánka Óvodai Telephelyet, az izményit, a kisdorogit, a kisvejkeit és a váraljait. Infrastrukturális beruházásunknak köszönhetően tovább javulnak a munkafeltételek és a gyermekek élettere.
Kiviteli szintű engedélyes tervekkel rendelkezünk, a közbeszerzési eljárás kiírása rövid időn belül várható.

Fenntartható települési közlekedésfejlesztés, Kerékpárút kiépítése Bonyhád központjából az Ipari Parkig
205.000.000 Ft
A tervezett útvonal Bonyhád területén, a Perczel Mór utca mentén halad és az Ipari Parktól a templomig tart. A tervezett kerékpáros létesítmények biztosítják a belváros kerékpáros elérhetőségét, illetve a munkavállalók számára a kerékpáros munkába járást.
Napokon belül benyújtjuk az építési terveket engedélyezésre.

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlesztése Bonyhádon
150.000.000 Ft
A projektben megvalósuló fejlesztéssel kialakul a család- és gyermekjóléti központ és szolgálat, valamint a pszichiátriai közösségi ellátás szolgáltatások minőségi és integrált működését biztosító infrastruktúra. Csökken a szolgáltatásokból kiesők száma, hatékonyabb ellátási út jön létre. A fejlesztés közvetett célja a munkavállalók családi nehézségeinek csökkentése, a munkavállalás feltételeinek javítása.
Kiviteli szintű engedélyes tervekkel rendelkezünk, a közbeszerzési eljárás kiírása rövid időn belül várható.

Vizin B.

Vissza