+
Bezárás Menü
0°C
2021. október 28.
Simon, Szimóna
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
„Új hidak" – tábor határon túli és bonyhádi diákok részére

„Új hidak" – tábor határon túli és bonyhádi diákok részére

A többéve meglévő testvérvárosi együttműködésekkel és a rendszeres programokkal célunk a határon túli magyar közösségek nyelvi és kulturális megmaradása és gyarapodása, az együttélés példájának átadása, közösségeink hagyományőrző tevékenységének bemutatása, egymás közötti barátságok kialakulásának elősegítése, tapasztalatok átadása, egymás segítése. A 2021-es évben ez a törekvés került megnyitásra a gyermekek, a jövő nemzedéke részére, az új kapcsolatok, "Új hidak" építésével.

Az "Új hidak" – tábor határon túli és bonyhádi diákok részére c. tábor fő célja az volt, hogy a Bonyhád Városába érkező külhoni magyar diákság széleskörűen tájékozódjon a helyi diákság kulturális-, közösségi életéről, helyi szokásairól, tanulmányi körülményeiről, ezzel egyetemesen hozzásegítve a külhoni település Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatápolás és fejlesztés előmozdítását.
A megvalósult 5 napos táborban változatos programokon vehettek részt a bonyhádi és madéfalvi diákok és kísérőik, melynek keretein belül a résztvevők ellátogattak a bonyhádi gyerekek általános iskolájába/osztálytermébe, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba, valamint a Solymár Imre Városi Könyvtárba.
A helyi diákság és kísérőik megmutatták Bonyhád nevezetességeit, értékeit, játszótereit, többek között a nem régiben átadott Családi Pihenőparkot is.
A külhoni és a bonyhádi diákok közösen túráztak Váralján, Mecseknádasdon, Óbányán, látogatást tettek a Pécsi Állatkertbe és a Mecsextrém Parkba, valamint Tamási Termálfürdőbe is fürdőztek.
A programba bevont gyermekek száma: 42 fő, /Madéfalváról 23 gyermek, míg Bonyhádról 19 gyermek/
Helyszín: Bonyhád – Váraljai Ifjúsági Tábor
A programhét zárásaként a külhoni és a hazai gyerekek egy-egy szöveges, vagy rajzos/fotós élménybeszámolót is készítettek, ezzel lehetővé téve egy virtuális kiállítás létrejöttét.

Virtuális galéria megtekintése: https://www.emaze.com/@AOQZRFFQZ/ttp-kp-1-20211-0000397

Vissza