+
Bezárás Menü
0°C
2023. január 29.
Adél
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Újabb fejlesztések Magyarország Kormányának támogatásával, bonyhádi zártkerti utak újultak meg

Újabb fejlesztések Magyarország Kormányának támogatásával, bonyhádi zártkerti utak újultak meg

Bonyhád Város Önkormányzata 24.879.300,- Ft támogatásban részesült a Zártkerti Program (ZP-1-2021), 4225-8/2021/HERMAN azonosító számú támogatás keretében zártkerti utak megújítására, vadkerítés építésére és vadkamerák beszerzésére. Az Agrárminisztérium támogatásával Bonyhád, Óhegy-Felső utca, Kadarka utca és Búzavirág utcák szakaszai készültek el kőszórás technikával, mindösszesen 1340 m hosszúságban és 3350 m2 felületen. A keletkező csapadékot az új földpadkán kívül kialakult vízvonalban meglévő, kialakuló földfolyóka vezeti el, szivárogtatja el.

A felújítással érintett zárkertek száma 79, melyeknek területe közel 15 ha. Az utak fejlesztése, gépjárművel való közlekedésre alkalmassá tétele mind az ott élők, mind a hétvégi házat, telket, háztáji gazdálkodásra, vagy rekreációra, mind pedig a vállalkozást folytató gazdálkodók számára szükséges. Ezen felül lehetőség nyílik akár turisztikai fejlesztésére, hiszen a pandémiát követően megnőtt az igény az atipikus turisztikai célpontok iránt is.

Az Óhegyre vezető útról megközelíthető, az önkormányzat tulajdonában lévő, 3132 m2 területű gyümölcsös bekerítése is megvalósulhatott a támogatásnak köszönhetően, illetve vadkamera telepítéssel védhető, ellenőrizhető ez a terület.

Mind az útépítő munkákat, mind a gyümölcsös bekerítését a Bonycom Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. látta el. Az utak építésénél az alapozó réteg, 12 cm vastagságban, újrahasznosított beton felhasználásával történt.

Vissza