+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 28.
Gedeon, Johanna, Hanna
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Újabb pályázati siker: 230 millió forintot nyert a város

Sikerrel járt Bonyhád önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azon belül a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívás keretében beadott pályázatával – tette közzé Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa A „Csapadékvíz infrastruktúra fejlesztése Bonyhádon” elnevezésű beadványban tervezettek megvalósításához a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatósága 229 665 900 forint összegű támogatást ítélt meg.

A térségben kiemelt feladatot jelent a vízellátás vonatkozásában a vízbázis védelme, a vízgazdálkodás körében pedig meg kell említeni az épített környezetben legkevésbé megoldott közműellátást, főleg a kellő mértében ki nem épített csapadékvíz elvezető rendszer hiányosságainak megszűntetését.

A projekt keretében egy árhullámcsökkentő záportározót építenek, amely segíti azon többlet víz elvezetését, amely az eddigi károkat, elöntéseket okozta. A Völgység patak vízhozama a tározó beiktatásával olyan mértékre csökkenthető, ami a belterületen a vízállást a mederben tartja.

A patak partjára egy vasbeton anyagú árapasztó bukó épül, így a vízhozamok előfordulása esetén a víz ezen átbukva folyik a tározóba. A dr. Kolta László utcától az Attila utca mentén a Völgység-patakig egy új csapadékvíz elvezető nyomvonal épül ki, tehermentesítve a jelenlegi Fáy lakótelep és Perczel-kert csapadékvíz elvezető rendszereit.

Ezzel együtt immár' elmondható, hogy a Völgység fővárosa a TOP keretében kilenc pályázattal jár sikerrel, ami összesen több mint 2,3 milliárd forint támogatást jelent a településnek. Ugyanakkor további hat pályázatuk eredményére várnak még.

Forrás: Tolnai Népújság/Hargitai Éva

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz