Bonyhádon is lekapcsolják a díszvilágítást

Több Tolna megyei magánszemélyhez, intézményhez hasonlóan, a völgységi város önkormányzata is csatlakozott a Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra hívja fel az emberek, vállalatok, kormányok figyelmét. A bonyhádiak március 28-án este (nemcsak egy órára, hanem egész éjszakára) lekapcsolják a Városháza díszvilágítását.

Szépen ejtett szavakkal versenyeztek

Német nyelvű szépkiejtési versenyt szervezett az általános iskola negyedik, illetve ötödik-hatodik osztályos diákjainak a Solymár Imre Városi Könyvtár.

A közös élmény erősíti az egyéni cselekvést

– A szülői gála remek alkalom arra, hogy a számos szép hagyománnyal rendelkező iskolánkba járó kreatív és tehetséges gyerekek megmutassák a bennük rejlő értékeket – emelte ki köszöntőjében Bábelné Rein Mária igazgató.

A gyermekek mindenek felett álló álló érdeke a legfontosabb

– A Gyermekjóléti Szolgálat a jogszabályban meghatározottak szerint minden év március 31-ig a települési tanácskozáson értékeli a jelzőrendszer éves működését, valamint áttekinti a gyermekjóléti alapellátást – bocsátotta előre a napokban tartott bonyhádi program nyitányaként Solymosi Anita.

Közösségépítő kezdeményezés a könyvtártól

A Solymár Imre Városi Könyvtár – a völgységi város testvértelepülési kapcsolatainak megerősítése céljából – Wernau, Tardoskedd, Hochheim, Jastrowie, Treuchtlingen, Pancsova, Borszék és természetesen Bonyhád bevonásával „Üdvözlet a testvérvárosból” címmel képeslaptervező felhívást tett közzé.

A múltban gyökerező, szoros baráti kapcsolat

A lengyel himnusz eléneklésével kezdődött a magyar-lengyel barátság napja alkalmából tartott megemlékezés kedden Bonyhádon.

Idén is díjazzák a legjobb bukovinai bort

Április 9-ig lehet jelentkezni a VII. Bukovinai Székely Borversenyre e-mailben, az info@bukovina.hu címen, vagy a 06/20 381 8882-es telefonszámon.

Hagyományőrzés – modern módon

„Ki tud többet Bukovináról?” címmel indított vetélkedősorozatot március 19-én az erdbukovina.hu weboldal. Öt héten át öt témakörben jelennek meg kérdések a portálon, a résztvevőknek minden alkalommal két hét áll rendelkezésére megválaszolni azokat, az első fordulónál április 2. a határidő.

Ön is segíthet - támogassuk együtt a gyermekvédelmi otthont!

A borszéki Flüei Miklós Gyermekvédelmi Otthont Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványa működteti. Storcz Gábor a bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktív tagja, 2006-tól az átszervezett Önkormányzati Tűzoltóság Főállású dolgozója. 2013 őszén, véletlenek folytán sikerült eljutnia a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz. Az ott tapasztaltak igen szíven ütötték.

A lakosság biztonságérzete a legfőbb szempont

A Bonyhádi Rendőrkapitányság tevékenységében az elmúlt évben is a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének szinten tartása, az eredmények megőrzése volt a legfontosabb szempont. Több tekintetben is átlagos, szélsőségektől mentes időszakot zártak – összegezte dr. Marcsek Sándor.

A Felvidékre „repültek a mesék szárnyán”

Az értékekben gazdag felvidéki hagyományok megőrzése, tovább adása volt a célja a Solymár Imre Városi Könyvtárban zajlott mesemondó versenynek. A Bonyhádi Felvidékiek Egyesülete, valamint a bibliotéka közös programjához 14 általános iskolás fiatal csatlakozott, akik Aparhantról , Bonyhádról, Dombóvárról, Kakasdról és Lánycsókról érkeztek, hogy összemérjék tudásukat a negyedik alkalommal életre hívott eseményen.

Új programot hívott életre az államtitkárság

A nemzetpolitikai államtitkárság meghirdeti a Kárpát-medencei szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor Programot – jelentette be a napokban Budapesten Potápi Árpád János (olvasható a kormányzat honlapján megjelent közleményben).
A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kezdeményezés alapvető célja, hogy a szórványterületeken fogyásban lévő magyarság identitását megerősítsék, és segítsék a már meglévő kinti közösségeket.

Már több mint 700 ezer külhoni magyar adott be kérelmet

Eddig összesen 710 ezer külhoni magyar adta be az egyszerűsített honosítás iránti kérelmét, és mintegy 670 ezren tették le az állampolgársági esküt – közölte Potápi Árpád János az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának napokban tartott ülésén.

Hirdetmények

- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -
- nincs -

Események

2013. március 22. - 17:00
2013. március 15. - 20:00
2013. március 15. - 08:00
2013. március 09 (Egész nap)
2013. március 06. - 19:00
2013. március 06. - 19:00
2013. március 05. - 18:00
2013. március 05. - 17:00
2013. március 03. - 16:00
2013. február 25. - 17:00

5 legfrissebb dokumentum

2015. március 16. - 07:43
2015. március 16. - 07:39
2015. március 09. - 09:12
2015. március 09. - 09:05
2015. március 09. - 09:03