+
Bezárás Menü
0°C
2019. január 21.
Ágnes
Bonyhád - Befektetőbarát település

Nyílt pályázat Agrárlogisztikai Központ üzemeltetésére Bonyhádon
Videók

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Művelődési Központ

VÖRÖSMARTY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

cím: 7150, Bonyhád Széchenyi tér 2.Művelődési ház képe
igazgató: Juhász Józsa
Telefon: 74/451-455, fax: 74/451-021
honlap: http://muvhazbonyhad.ewk.hu/
e-mail: juhasz.jozsa@freemail.hu

nyitva tartás:
hétköznap 7.30 - 20.00
szombaton és vasárnap a nyitva tartás a meghirdetett programokhoz alkalmazkodik
 

Közművelődési tevékenységek:

szakkörök, klubok, alkotó- és művészeti csoportok működtetése
fesztiválok, találkozók, konferenciák rendezése
hagyományőrző és nemzetiségi programok szervezése
színházi előadások, hangversenyek szervezése
szabadidős programok és táborok szervezése
báli rendezvények
kiállítások rendezése
városi ünnepségek szervezése
tanfolyamok szervezése
mozielőadások
családi ünnepeket szervező iroda

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ a város és környéke kulturális és közösségi életének egyik legfontosabb színtere.

Rendszeresek a felnőtt- és gyermekszínházi előadások, hangversenyek, alkotó- és képzőművészeti kiállítások, különféle táncos alkalmak a táncháztól a bálig. Az intézmény szervezi a nemzeti- és városi ünnepeket, a pünkösdi és karácsonyi jótékonysági koncerteket, nemzetiségi fesztiválokat, néptánc találkozókat, kézműves játszóházakat, konferenciákat, tanácskozásokat, városi farsangot, majálist, Tarka Fesztivált, szüreti napot, karácsonyváró ünnepséget stb.

Az intézmény egyik fő erőssége a tartós közösségek viszonylag nagy száma és aktív tevékenysége. A művészeti csoportok mindegyike (néptánc együttesek, kórusok, zenekarok, színjátszó kör, alkotókörök, stb.) szervesen részt vesz a város kulturális életében, rendszeres szereplője a különféle művelődési alkalmaknak. A klubok és baráti körök igazi talajt jelentenek az ismeretterjesztés számára, hiszen az egészséges életmódra neveléstől a honismereten keresztül a speciális gazdasági ismeretekig (pl. méhészet) igen széles spektrumot fognak át.

Az intézmény népi hagyományok ápolása iránti elkötelezettségét kiemelkedő országos nagyrendezvény is bizonyítja, az Országos Népzenei Találkozó.

A művelődési központ által szervezett tanfolyamok, informális képzések a mindennapi élet diktálta igényekhez alkalmazkodnak.

A tevékenységi kört szélesíti a Családi Iroda működtetése, melynek feladata az esküvők, névadók, állampolgári eskük lebonyolítása és ünnepélyessé tétele.

A helyi társadalom kapcsolatrendszerének és érdekérvényesítésének segítése kiemelkedő fontosságú, ezért a művelődési ház nyitva áll minden olyan intézmény, társadalmi szervezet, civil közösség előtt, amely kulturális rendezvényét, társas összejövetelét itt kívánja megvalósítani.