+
Bezárás Menü
0°C
2021. augusztus 01.
Boglárka, Boglár
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Az almacsomagolás csak egy szelete volt a napi munkának

Az almacsomagolás csak egy szelete volt a napi munkának

Csütörtök délelőtt, javában zajlik a munka a Bonyhádi Gondozási Központban. Az udvaron a gépkocsivezetők pakolják az éthordókat a csomagtartóba, bent, az épületben néhány rekesz alma bezacskózása a feladat a számos napi teendő mellett. – Fontos a vitaminpótlás, különösen a mostani vírushelyzetben – kapcsolódott a munkához és a beszélgetéshez Sebestyén Orsolya. Az intézmény vezetője örömmel jegyezte meg, hogy az asztalokon és a rekeszekben látható, összesen 300 kilogramm almával 300 családnak tudnak segíteni. Stílusosan szólva, ez csak egy szelete annak a tevékenységi körnek, amivel nap mint nap foglalkoznak Bonyhádon és Völgységben.

Mindezt úgy tehetik, hogy közben az ellátottakat és magukat is biztonságba tudhatják, hiszen már ők is megkapták a koronavírus elleni vakcinát a kórházi oltóponton – köszönhetően a város polgármesterének és az egészségügyi intézmény dolgozóinak. Munkatársaik 76 százaléka, tehát 48 ember részesült az oltásban, a többiek csak azért nem vehették még fel, mert többségük három hónapon belül esett át a fertőzésen. Visszakanyarodva az élelmiszeradományhoz Sebestyén Orsolya úgy vélekedett, hogy minden pályázati lehetőséget meg kell ragadni, hiszen ezáltal is segíthetik az időseket és a családokat. Emlékeztetett, húsvét előtt is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően juttathattak el tartós élelmiszereket a nagycsaládosoknak és a rászorulóknak. A csomagok kihordásában – ahogy egyébként mindig –, számíthatnak a képviselő-testület tagjaira, ami azért is fontos, mert nagyon leterheltek a kollégái. Mint mondta, a négy gépkocsivezető folyamatosan rója a köröket: oltásra viszi az időseket és az ebédek kihordása is komoly logisztikát igényel, ezért mindig jól jön a külső segítség. És igaz ez az önkormányzatra is, hiszen a város vezetése is mindenben támogatja az intézmény munkáját. Sebestyén Orsolya úgy látja és tapasztalja, hogy már nagyon várják az idősek, hogy visszatérhessenek a nappali ellátásba. Hiányzik nekik a társasági élet, a korábban megszokott, jó közösség. Ezért is reméli, hogy most már mihamarabb kinyithatják az intézmény kapuit, mert a Központ dolgozói is nagyon várják a mosolygós, programokkal teli mindennapokat.

Apró örömök

A gondozási központ is a nyertesek egyike lett a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ által meghirdetett „Készítsünk Közös Tojásfát” játékon. Az erkölcsi elismerés mellett járó virágot Magyar Klaudia és Huckerné Linde Judit, a művelődési központ munkatársai adták át Imhof Orsolyának, aki a gondozási központot képviselte. Sebestyén Orsolya azt mondta, fontosnak tartják, hogy csatlakozzanak minden olyan városi kezdeményezéshez, ami értéket teremt és az időseket is bevonhatják. Ha most máshogy nem is – a vírushelyzet miatt – legalább az intézmény közösségi oldalára feltöltött fotók megtekintésével.

Vizin Balázs

Vissza