+
Bezárás Menü
0°C
2021. május 06.
Ivett, Frida
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Balassáné Ritter Zsuzsanna vehette át az idei Anikó-díjat

Balassáné Ritter Zsuzsanna vehette át az idei Anikó-díjat

Harmadik alkalommal adták át az év szociális gondozójának és ápolójának járó „Anikó-díjat”, amit a néhai Amrein Károlyné emlékére és tiszteletére alapított az Amrein család. 

A pénteki, szűk körben tartott programon is elhangzott: a Gondozási Központ valamennyi dolgozója hálás szívvel gondol az Amrein családra, akik egy nemes célt határoztak meg 2018 decemberében, az Anikó-díjat, vagyis az év szociális gondozójának és ápolójának adható kitüntetést. Minden év decemberében egy alapellátásban dolgozót támogatnak ezzel, elismerve a gondozónők munkáját, akik megbecsülendő tapasztalattal rendelkező szakemberek, és nemcsak a munkájuk a gondozás, hanem hivatásuk is. Ez egy hatalmas elismerése a szakmánknak. A díjat Amrein Károly és Fia, Gábor adta át Balassáné Ritter Zsuzsannának, aki meghatódva fogadta a gratulációkat.

 

Balassáné Ritter Zsuzsanna

1969. 11.08-án született Bonyhádon. Aparhanton él két felnőtt fiával (Tamással és Barnabással), az édesanyja és testvére családja közelében. Óvodás és kisiskolás éveit Aparhanton töltötte. Tanulmányait a Szekszárdi Egészségügyi Szakközépiskolába folytatta, ahol szakirányú érettségit szerzett, ezt követően a munkaerő-piacra lépett, ápolónőként kezdte pályafutását Szekszárdon, körzeti nővérként dolgozott Aparhanton, majd fogorvosi asszisztensként dolgozott, innen került jelenlegi munkahelyére is a Bonyhádi Gondozási Központba 2000. szeptember 04-én. Itt ünnepelhette meg a 25 éves közalkalmazotti jogviszonyát.

A Bonyhádi Gondozási Központban szociális gondozói állást töltött be, majd néhány hónap eltelte után lett a Nappali ellátás szakmai vezetője. Jelenleg több éve a házi segítségnyújtás vezető gondozói szakfeladat felelőse.
Nagyon fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést, ezáltal több tanfolyamon, képzésen részt vett, így szerzett ez évben Demencia gondozó szakképesítést is. Elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlődést a felmerülő problémák megoldása tekintetében, kihívásnak tartja azok megoldását, hogy szakmai képességeinek, tulajdonságainak figyelembe vételével az időseket maximálisan tudja segíteni, mindennapjaikat szebbé tenni a koordinálása alatt álló gondozónők együttműködésével.
Ha újra pályaválasztás előtt állna ugyanezt az utat, területet választaná, mivel a legszebb momentum mások önzetlen segítése, egy-egy mosolyt mikor kap visszacsatolásként a szakma teljes körű elismerését eredményezi az elhivatott kolleganőben.
Kolleganő munkásságára mind a szakmát gyakorló szakemberek, mind a közvetlen vele dolgozó kollegák, mind a kliensek felnéznek, mivel rutinos, tapasztalt, toleráns, humánus személyiségjegyei alapján könnyen elfogadtatja és megszeretteti magát mindenkivel.

Zsuzsi nemcsak szakmai munkáját lehet kiemelni, hanem a közösségi tevékenységét is, szívesen részt vesz az időseknek szervezett programok megvalósításában, lebonyolításában, mentális tevékenységek gyakorlásában.
Elengedhetetlen tagja a Bonyhádi Gondozási Központ csapatának.

Vissza